Togg için kredi veren bankalar! Togg’a özel kredi verilecek mi? Hangi bankalar Togg kredisi verecek? Togg taksitle alınabilecek mi?

Yerli otomobil Togg için ön sipariş sahipleri belirlendi. 177 bin 467 kişinin ön başvuru yaptığı çekilişten 20 bin asil 20 bin yedek talihli listesi belirlendi. Çekiliş sonuçlarının açıklanmasının ardından asil ve yedek listede ismi bulunanlar Togg için kredileri araştırmaya başladı. Peki, Togg’a özel kredi verilecek mi? Hangi bankalar Togg kredisi verecek? Togg taksitle alınabilecek mi? Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Togg kredisi belli oldu mu? İşte detaylar…

Togg için kredi veren bankalar! Togg’a özel kredi verilecek mi? Hangi bankalar Togg kredisi verecek? Togg taksitle alınabilecek mi?

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg için geri sayım devam ediyor. Togg için sipariş hakkı kazanan asıl ve yedek talihliler belli olurken şanslı olanlar şimdiden kredi imkanlarını araştırmaya başladı bile. Peki, Togg kredi imkanı var mı? Hangi bankalar Togg kredisi verecek? Togg’a özel kredi verilecek mi? Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Togg kredisi belli oldu mu? Togg kredi faiz oranı ne olacak? İşte Togg için kredi veren bankalar!

Togg T10X için talihliler belli oldu. Gerçekleşen çekilişle 20 bin asıl ve 20 bin yedek talihli ön siparişe hak kazandı. Talihliler Togg kredisi ile ilgili araştırmalarına şimdiden başladı.

TOGG’A ÖZEL KREDİ VERİLECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Togg’un finansmanına ilişkin daha önce açıklama yapmıştı. Nebati açıklamasında "Kamu ve katılım bankaları, bu araçlara (Togg) ulaşım noktasında, gerekirse kazanmamak üzere düşük maliyetlerle gerekli destekleri verecek." demişti.

Togg ve benzeri elektrikli araçların ülkede kullanımını sağlamak için ÖTV'de değişime giderek vergi yükünü en aza indirdiklerine değinen Nebati, şöyle konuştu:

"Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız bir talimat verdi, çağrıda bulundu. Bu otomobile rahat ulaşımın sağlanabilmesi için bankaların bir çalışma yapması noktasında. Gelmeden, kamu bankalarımızla tekrar bir görüşme gerçekleştirdik. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ile katılım bankalarımız bu konuda gerekli teşvikleri verecek. Gerekirse kazanmamak üzere, artık faiz oranları da çok düştü, çok daha düşük maliyetlerle kar da etmeyecek şekilde bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir. Biz bu yapının Hazine ve Maliye Bakanlığını ilgilendiren, hangi alanda, ne tür bir sorun varsa onunla iletişim halindeyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank bu konuda çok hassas, sürekli bizi dürtüklüyor. Biz de bu aracın Türkiye'de yollara rahat bir şekilde çıkması için adımlarımızı atmaya devam edeceğiz."

Şu an Togg kredisi için bankalardan açıklama bekleniyor. 

TOGG T10X’İN FİYATI NE?

T10X’in fiyatları şöyle oluştu:

V1 RWD Standart Menzil               953 bin TL

V2 RWD Standart Menzil               1 milyon 55 bin TL

V2 RWD Uzun Menzil                     1 milyon 215 bin TL

Togg için kredi veren bankalar! Togg’a özel kredi verilecek mi? Hangi bankalar Togg kredisi verecek? Togg taksitle alınabilecek mi? - Resim : 1

TOGG MENZİLİ KAÇ KİLOMETRE?

Togg, ‘doğuştan elektrikli’, ‘doğuştan sürdürülebilir’, ‘doğuştan dijital’ ve ‘doğuştan yeşil’ kavramlarının altını çizdiği ilk akıllı cihazı C-SUV’u, ‘T10X’ adıyla kullanıcılarla buluşturacak. Model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettiği T10X, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak.

TOGG TEKNİK ÖZELLİKLERİ NE?

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. Arkadan itişli T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP).

TOGG NE ZAMAN YOLLARDA OLACAK?

T10X’in 0-100 km/s hızlanması 4,8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücündeki AWD (all-wheel drive) versiyonu ise 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 100. Yıl Özel Serisiyle birlikte yollara çıkacak.