Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır’dan bomba sözler: “Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım"

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, Beşiktaş maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı, takımın durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Uğurcan takımın durumu hakkında, " Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Form tutmak zor oldu benim için. Bu sezon özelinde ağır eleştirilebilir ama geçen sene yaptığımız tarihi bir şeydi. Şampiyon olduğumuzda da tek başıma bir şey yapmadım. Kötü gidişatın sorumlusu hepimiziz" dedi.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Trabzonspor, bu sezon beklentilerin uzağında kaldı. Bordo mavili ekipte Orhan Ak’ın istifası sonrası yeni teknik direktör arayışları devam ederken Spor Toto Süper Lig’in 29.haftasında oynanacak olan Beşiktaş maçı hazırlıkları da sürüyor.

Teknik Direktör İhsan Derelioğlu’nun yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenman öncesi takım kaptanı Uğurcan Çakır, basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır’dan bomba sözler: “Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım" - Resim : 1

Uğurcan Çakır’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Geçen sene çok önemli başarılar yakaladık takım olarak. Bu sene, sezon başından itibaren uyum yakalamakta zorlandık. Kötü sonuçlar gittikçe motivasyonunuzu kaybettiriyor. Takım olarak biz de bundan biraz uzaklaştık. Mental olarak şu anda zorluk yaşıyoruz.

Arkadaşlarımın iyi niyetinden, mücadelesinden şüphem yok. Abdullah Hoca buradayken birçok maçta iyi oynadık ama kaybettik. O öz güveni düşürüyor. Ama Beşiktaş maçı var. Büyük maçların motivasyonu farklı. Kötü gidişata dur demek için önemli bir fırsat. Biraz mağlubiyetler öz güvenimizi düşürdü. Beşiktaş maçı büyük maç. Onun konsantrasyonu ayrı. Herkes en iyi şekilde hazırlanacaktır.

“TARAFTARLARIMIZI MUTLU ETMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Taraftarımız her zaman yanımızda oldu. Onlarla birlikte çok şeyi başardık. Futbol bireysel bir oyun değil. Sezon başından bakarsak herkesin hatası var. İnşallah Beşiktaş maçını yenip taraftarımızla barışırız. Onları mutlu etmek için mücadele edeceğiz.

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır’dan bomba sözler: “Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım" - Resim : 2

“KÖTÜ GİDİŞATIN SORUMLUSU HEPİMİZİZ”

Bu sezon 5. yılım olacak Trabzonspor'da. 4 sezonda çok iyiydim. Form tutmak sezon başında zor oluyordu. Antalyaspor maçında yaşadığım sakatlık beni çok etkiledi. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Form tutmak zor oldu benim için. Bu sezon özelinde ağır eleştirilebilir ama geçen sene yaptığımız tarihi bir şeydi. Şampiyon olduğumuzda da tek başıma bir şey yapmadım. Kötü gidişatın sorumlusu hepimiziz.

“AYRILIK İDDİALARINA GÜLÜP GEÇİYORUM”

Avrupa hayalim var. Kendime hedef olarak koyuyorum. Benim için motivasyon kaynağı. Gitmek istesem sözleşmemi uzatmam. Birçok teklif geldi. Başkanlarım benim nasıl bir duruş sergilediğimi biliyor. Ben Trabzonsporluyum, bu takım için gitmem gerekirse giderim, mücadele etmem gerekirse de sonuna kadar mücadele ederim. Bu tür ayrılık iddialarına gülüp geçiyorum.

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır’dan bomba sözler: “Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım" - Resim : 3

"PERFORMANSINIZ İYİ DEĞİLSE KİMSE SİZİ TAKMAZ"

Performansıyla insanlara saygı duydurtabilirsin. Her zaman insanların bana performansımla saygı duymasını istedim. Performansınız iyi değilse kimse sizi takmaz. İnşallah Beşiktaş maçını yenip taraftarımızla barışırız.

İHSAN DERELİOĞLU'NUN "OYUNCULARI FUTBOLA DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ" SÖZLERİ

Futbola dönmeye ihtiyacımız yok. Biz zaten futbolun içindeyiz. Sahaya çıkıp kazanmak istiyoruz ama takım uyumu olmayınca, arkadaşın için fazlasını sahaya yansıtmayınca zor oluyor. Geçen sene bizim tarihimiz açısından en önemli sezonlardan biriydi. Bu durumu düzeltmeye çalışıyoruz. Yeni yönetim de geldi. İhsan hoca şimdilik takımın başında. Futbola dönmelik bir durum yok.

"ORİJİNAL TANDEMİ BULURUZ YAKIN ZAMANDA ZATEN SEZON BİTİYOR"

Vitor yaklaşık 2 sene önce gelmişti. Ona saha içinde çok güveniyordum. Hata yaptığında bile nerede yaptığını kestirebiliyordum. O dönem iyi bir tandemimiz vardı. Geçen sene de bize büyük katkı verdi. Trabzonspor'a kattıkları için çok teşekkür ediyorum. İnsan olarak da çok değerli bir insandı. Tandem sürekli değişiyor. Orijinal tandemi buluruz yakın zamanda zaten sezon bitiyor.

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır’dan bomba sözler: “Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım" - Resim : 4

"MİLLİ TAKIM'DA KESİLMEYİ HAK ETMEDİM"

Ligdeki performansa göre mi oynatılıyor yoksa Milli Takım'daki performansa göre mi oynatılıyor onu çözemedim. Çünkü son oynadığım maçlarda iyi bir performans sergiledim. Kesilmeyi hak etmedim. Takımlarında oynamayan oyuncular orada 11 oynadı. Son maçta oynamayı bekliyordum ama çok fazla bir şey söylemek istemiyorum.

"KULÜBÜN ÇIKARI NERESİ OLURSA ORADA OYNARIM"

(Gitmek istediğin bir takım var mı?) “Biraz yaşlandım artık eskisi kadar genç değilim. (Gülerek) Kulübün çıkarı neresi olursa orada oynarım. Hangi lig olduğu önemli değil.”