Transfer resmen açıklandı! Galatasaray’ın yeni kalecisi belli oldu: Eski Beşiktaşlı yıldız geliyor

Galatasaray, Gaziantep FK’da forma giyen kaleci Günay Güvenç’i transfer etti. Sarı kırmızılı takım Günay Güvenç için Batuhan Şen’i kiralık verecek, 400 bin euro da bonservis bedeli ödeyecek.

Transfer resmen açıklandı! Galatasaray’ın yeni kalecisi belli oldu: Eski Beşiktaşlı yıldız geliyor

Transfer döneminde Muslera’ya alternatif olabilecek bir isim arayışına giren Galatasaray, bir süredir takip ettiği Günay Güvenç transferinde mutlu sona ulaştı.

Sarı kırmızılı takım, Gaziantep FK takımında forma giyen kaleci Günay Güvenç’in transferi için kırmızı siyahlı ekiple anlaşmaya vardı. Ajansspor’a konuşan Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, Günay Güvenç’in transferi için Galatasaray ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Transfer resmen açıklandı! Galatasaray’ın yeni kalecisi belli oldu: Eski Beşiktaşlı yıldız geliyor - Resim : 1

BATUHAN ŞEN, GAZİANTEP YOLCUSU

Yılmaz, Galatasaray’ın genç kalecisi Batuhan Şen’i kiralık olarak kadrosuna katacaklarını ve 400 bin euro bonservis bedeli alacakların söyledi.

KALECİ GÜNAY ALACAKLARINI BIRAKTI

Yılmaz, kaleci Günay’ın alacağı olan 108 bin eurodan vazgeçtiğini de sözlerine ekledi.

Yılmaz şunları söyledi:

“Günay Güvenç'in transferi için Galatasaray ile anlaştık. Galatasaray'dan Batuhan Şen'i kiralık olarak alacağız artı 400 bin Euro bonservis bedeli de gelecek. Günay da alacağı olan 108 bin Euro'yu sildi. Toplam 508 bin Euro bonservis bedeli ve Batuhan karşısında anlaşma sağlandı. Hayırlı olsun.”

Transfer resmen açıklandı! Galatasaray’ın yeni kalecisi belli oldu: Eski Beşiktaşlı yıldız geliyor - Resim : 2

GÜNAY GÜVENÇ'İN PERFORMANSI

Transfermarkt’a göre değeri 2.8 milyon euro olarak gösterilen 32 yaşındaki Günay Güvenç, geçen sezon Gaziantep FK ve Kasımpaşa formasıyla çıktığı 31 maçta 40 gol yedi, 7 maçta ise kalesini gole kapattı.

Transfer resmen açıklandı! Galatasaray’ın yeni kalecisi belli oldu: Eski Beşiktaşlı yıldız geliyor - Resim : 3

BEŞİKTAŞ'TA OYNADI

Günay Güvenç, 2013-14 sezonu başında Beşiktaş kulübü ile sözleşme imzaladı. 2015-2016 yılında Beşiktaş yeni teknik direktörü Şenol Güneş, birinci kaleciliği Tolga Zengin'e verirken, Güvenç'i de ligin ikinci yarısında ikinci kaleci olarak düşündü. Sporting Lisbon maçında yaptığı hatalar sonucu moralsiz olan Zengin'in yerine 14 Aralık 2015'te oynanan Galatasaray derbisinde sahaya ilk 11'de çıktı. Maç 0-0 giderken yaptığı yanlış bir çıkışın ardından topa ıska geçmesi ile Beşiktaş kalesinde bir gole sebebiyet verse de Beşiktaş, maçı 2-1 kazanmayı başardı. Bu hatadan sonra sezon arasında kadar sadece Türkiye Kupası maçlarında forma giydi.

Devre arasında Denis Boyko'nun gelmesi ile yeri sarsılsa da Boyko'nun performansını beğenmeyen Güneş tarafından Güvenç tekrar ikinci kaleci yapıldı ve Trabzonspor maçında 45 dakika süre aldı. Bu maç Günay'ın Beşiktaş'ta forma giydiği son maç oldu. Sezon sonunda Beşiktaş ile kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadı. Sezon sonunda takıma Fabri'nin de transfer edilmesiyle forma şansı azalan Güvenç, takım ile yollarını ayırdı.