Transseksüel birey, erkek arkadaşını öldürdü

Amerika'da yaşayan Ezra McCandless, erkek arkadaşı Alex Woodworth'u canice katletti. Cinayet kadar sebebi de ülkenin davayı ilgi odağı haline getirmesinde etkiledi. Genç kadının sevgilisi, onu bir erkek olarak yargılamıştı.

Transseksüel birey, erkek arkadaşını öldürdü

Amerikan medyası son günlerde bu davaya kilitlendi. Ezra isimli transeksüel kadının erkek arkadaşını vahşice öldürmesine sebep olarak kendisini erkek olarak tanımlamasını sebep göstermesi davayı oldukça ilginç kıldı. Ezra sevgilisiyle buluştuklarında Alex'in koluna bıçakla 'boy' yazdığını ileri sürdü. Bu nefret suçuna da girdiği için davanın seyri konusunda değişikliğe sebep olabilecekti.

Karmaşık bir ilişki ağı olan Ezra, cinayetle suçlanıyor...
Karmaşık bir ilişki ağı olan Ezra, cinayetle suçlanıyor...

Raporlar ortaya çıktı, yalanı kabul etti

Ezra'nın koluna bıçakla kazınan 'boy' kelimesi dava için kritik öneme sahipti. Adli tıp uzmanları kolunu ve bıçağın hareketlerini incelediğinde Ezra'nın koluna zararı kendisinin verdiğini ortaya çıkardı. Genç kadın daha sonraki sorgulamalarında bu durumu kabul etti. Bu durum Ezra'nın en azından olay sonrasında plan yaptığını gösteriyor.

Ezra'nın avukatı olay öncesinde Alex'in şiddet kullandığını iddia etse de, Ezra'nın vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmamış olması durumu daha karmaşık hale getiriyor.

Başka erkeklerle ilişkisi vardı

Öte yandan Ezra'nın sevgilisiyle arası bozulmadan önce başka erkeklerle görüşmeye başladığı da tespit edildi. İki erkekle daha birlikte olan Ezra'nın John Hansen ve Jason Mengel ile görüşmesinin Alex ile olan ilişkisini bitirdiği düşünülüyor.

Hakkındaki son bilgiler şoke etti

Dava görülmeye başladıktan sonra ortaya çıkan bilgiler ise davanın seyrini bir kez daha değiştirdi. Olay günü Alex kanlar içinde ölü şekilde yerde yatarken sakin şekilde kenarda oturup bekleyen Ezra'nın arkadaşları kendisini zihinsel olarak dengesiz olarak tanımladı.

Ezra'nın sonradan ortaya çıkan bir diğer erkek arkadaşı ise kendisi aleyhine tanıklık yapabileceğini açıkladı. Genç kadının Alex'e büyük bir öfke duyduğunu söyleyen arkadaşı, Ezra'nın buna benzer tavırlarının daha önce de olduğunu ileri sürdü.