Trump tecavüzle suçlandığı davada ifade verdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, seçim soruşturmaları haricinde bir de tecavüzle suçlanmıştı. Trump bugün ifade verdi. İfadesinin gizli tutulduğu davayla ilgili Trump'ın avukatları "siyasi dalavere" açıklamasında bulundu.

Trump tecavüzle suçlandığı davada ifade verdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisini tecavüzle suçlayan gazete yazarı Jean Carroll'ın açtığı hakaret ve karalama davasında yeminli ifade verdi.

Carroll, Trump'un kendisine 1990'ların ortalarında New York'daki lüks bir mağazanın soyunma odasında saldırdığını ileri sürmüş, Trump ise yalancılıkla suçladığı Carroll'a kendisine aleyhinde hakaret davası açması çağrısı yapmıştı.

BBC'nin aktardığına göre, Carroll'u temsil eden Kaplan Hecker & Fink hukuk bürosunun sözcüsü "Donald Trump'ın ifadesini bugün alabilmiş olmaktan, müvekkilimiz adına memnuniyet duyuyoruz" dedi. Ama daha fazla ayrıntı veremeyeceklerini söyledi.

Trump tecavüzle suçlandığı davada ifade verdi - Resim : 1

"BU DAVA DİĞERLERİ GİBİ SİYASİ BİR DALAVEREDEN İBARET"

Trump'ın avukatı Alina Habba da bir açıklama yaptı ve "Başından beri söylediğimiz gibi, müvekkilimiz bugün gerçekleri açıklamaktan memnuniyet duymuştur. Bu dava Donald Trump'a karşı girişilmiş cadı avı listesindeki birçok diğerleri gibi siyasi bir dalavereden ibarettir" dedi.

Trump'ın sorguda ne söylediği, bizzat mı yoksa internet üzerinden mi soruları yanıtladığı bilinmiyor. CNN, eski başkanın soruları Florida'daki Mar-a-Lago konutundan yanıtladığını bildirdi.

Davanın ilk duruşması 6 Şubat 2023 günü yapılacak.