Tunceli, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Malatya… Yaz gelince arkanıza bakmadan kaçacağınız listenin 1 numarası belli oldu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye'de yılan görülme sayısı da artacak. Tunceli, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır ve Malatya'da çok sık görüldüğü bilinen koca engerek yılanı da karşılaştığınız zaman arkanıza bakmadan kaçmanız gereken yılanların listesinde 1 numaraya oturdu.

Tunceli, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Malatya… Yaz gelince arkanıza bakmadan kaçacağınız listenin 1 numarası belli oldu

Ülkemizde havaların ısınmasıyla birlikte özellikle tarlalarda yılanların görülme sıklığı artacak. Tunceli, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır ve Malatya bölgesinde tarlalarda çalışacak insan sayısının çok olması da bölge ile ilgili sık sık uyarı yapılması gerekliliğini beraberinde getiriyor. 

GÖRÜRSENİZ ARKANIZA BAKMADAN KAÇIN

Yaz gelmesiyle birlikte arkanıza bakmadan kaçacağınız yılanların hangisi olduğunu da merak ediyor olabilirsiniz. İşte o yılanların listesinde ilk numarayı Türkiye'nin en ölümcül yılanı koca engerek alıyor. 

KOCA ENGEREK YILANI NEDİR?

Engerekgiller familyasının bir diğer yılan türü de koca engerek yılanıdır. Sırt bölgesinde genellikle grimsi kahverengi tonları bulunmaktadır. Genellikle fare gibi küçük kemiriciler, kuşlar, kertenkeleler ve çeşitli omurgasız hayvanlarla beslenen koca engerek yılanı, yemeden önce avlarını zehirleyerek öldürmektedir. Türkiye’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yayılım göstermekte ve ova, bahçe, tarla gibi alanlarda yaşamaktadır. Türkiye’deki zehri en ölümcül yılan olarak bilinmektedir. 

Tek ısırığı koca bir hayvanı ya da insanı öldürmeye yeten Koca Engerek, gördüğünüz yerde kaçmanız gereken yılanlar arasında bulunuyor.