Türk gümrük memurundan İngiliz turiste skandal sorular! Kaymakamlık harekete geçti

İngiltere'nin başkenti Londra'dan Türkiye'ye gelen 30 yaşındaki İngiliz turist Laura Brend, İpsala sınır kapısında görevli bir gümrük memurunun skandal sorularıyla karşılaştı. Genç kadın o anları "Az önce tacize mi uğradım'' diyerek paylaştı. Skandal görüntülerin ardından harekete geçen İpsala Kaymakamlığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve memurun pasif göreve çekildiğini belirtti.

Türk gümrük memurundan İngiliz turiste skandal sorular! Kaymakamlık harekete geçti

TikTok’ta 200 binden fazla takipçisi olan İngiliz Laura Mills, motosikletiyle Türkiye yolculuğuna çıktı. Yolculuk serüvenini takipçileriyle paylaşan Mills, Türkiye sınırından geçme anını da kaskına bağlı kamera ile kayıt altına aldı. Sınırda görevli muhafaza memurlarıyla olan konuşmalarını da kaydeden ve TikTok hesabından paylaşan Mills, ''Az önce tacize mi uğradım'' diye sordu.

ŞAŞKINA ÇEVİREN SORULAR
Konuşmaların videoya kaydedildiğinden habersiz iki gümrük muhafaza memurunun Mills’e sorduğu sorular şaşkına çevirdi. İlk gümrük memuruna Londra’dan geldiğini söyleyen Laura Mills, her iki memurdan da “Kaç yaşındasın” sorusuna maruz kaldı. Furkan isimli ikinci memur ile Mills arasındaki konuşma ise daha dikkat çekiciydi.

"BENDEN HOŞLANDIN MI?"
Mills’in nereden geldiğini ve kaç yaşında olduğunu soran memur, “30” cevabını alınca, “Hayır. Bence sen 20’sin” dedi. Daha sonra Mills’ten kaskını çıkarmasını isteyen memur, “Zamanın var mı?” diyerek kahve içme teklifinde bulundu. Devamında ise İngiliz turist “Yalnız mısın? Benden hoşlandın mı?” sorularına maruz kaldı ve “Erkek arkadaşım var. İstanbul’da onunla buluşacağım. Az önce havaalanına indi” yanıtını verdi.

"KEŞKE GİTMESEYDİN, SENİ ÇOK SEVİYORUM”
Laura Mills, daha sonra Furkan isimli gümrük görevlisinin telefonunun çeviri programını kullanarak “Keşke gitmeseydin, seni çok seviyorum.” yazdığını gösterdi. Mills, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda ise “Türkiye'ye geçiş deneyimim kesinlikle garipti. Yaklaşık bir buçuk saat sürdü ve bunun 30 dakikası bu iki sınır muhafızıyla uğraşmakla geçti” ifadelerini kullandı.

"SAHTE YÜZÜK ALDIM"
Gümrük muhafaza memuruyla yaptığı konuşmadan rahatsız olduğundan bahseden Mills, “Bir erkek arkadaşım olduğundan bahsettiğimde geri çekildi. Dönüş yolunda bunun tekrar olmaması için İstanbul’a vardığımda sahte bir yüzük aldım” notunu düştü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Skandal olayın ardından harekete geçen İpsala Kaymakamlığı, söz konusu personel hakkında soruşturma başlattı ve memur pasif göreve çekildi.