Türkiye 15 Mayıs denklemine girdi. Fotoğraftaki noktalı her yerde ortaya çıkabilir. Attığınız adıma bile dikkat edeceksiniz

Türkiye'de 15 Mayıs'tan sonra gelecek yağmurların da etkisiyle kene görülme sıklığının artacağı daha önce duyurulmuştu. Sokağa çıkacak veya tarlaya gidecek vatandaşların bu duruma daha özel olarak dikkat etmesi gerekiyor.

Türkiye 15 Mayıs denklemine girdi. Fotoğraftaki noktalı her yerde ortaya çıkabilir. Attığınız adıma bile dikkat edeceksiniz

Türkiye'de havaların bu sene geç ısınması ve yaz yağmurlarının istenildiği kadar etkili olamamasının ardından keneler de geç ortaya çıkmaya başladı. Ancak Türk uzmanlar, kenelerin geç ortaya çıkmaya başlamasının az olarak ortaya çıkacağı anlamına kesinlikle gelmediğini dile getirdi. 

İşte bu nedenle Türkiye'de bu sene kenelerin insanlara ne kadar zarar vereceği henüz net değil. Uzmanlar, kendilerine gelen vakalar ışığında Sağlık Bakanlığı'na verilecek raporlarla birlikte halka yeni uyarılarda bulunacak. 

15 MAYIS DENKLEMİNE GİRİLDİ 

Ancak keneler konusunda 15 Mayıs denklemine şimdiden girildi. Çünkü 17 Mayıs'tan itibaren ülkemizde yaz yağmurlarının etkili olması bekleniyor. Bunun da ülkedeki kene popülasyonunun artmasına neden olacağı ifade ediliyor. Aynı zamanda yılanlar da yağmurların ardından daha fazla aramızda olmaya başlayacak.