Türkiye dikkat, bu haber biraz kötü galiba. Kabus yeniden geriye dönüyor. 15 gün boyunca etkili olacak

Türkiye'nin kabusu konumunda bulunan kuraklık ve sıcaklık son değerlendirmelere göre geri dönüyor. Sıcaklıkların 15 gün boyunca etkili olacağı tahmin ediliyor.

Türkiye dikkat, bu haber biraz kötü galiba. Kabus yeniden geriye dönüyor. 15 gün boyunca etkili olacak

Türkiye son derece kurak bir yaz ayı geçirdi. Yazın barajlar neredeyse kuruma noktasına geldi. Vatandaşlar eylül ayının ortalarından itibaren yavaş yavaş yağışları beklemeye başlarken, meteoroloji uzmanlarından üzen bir haber geldi. Çünkü maalesef kabus yeniden geriye dönüyor. 

Meteorolog Mehmet Eren tarafından konu hakkında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"Şu anda etkili olan "Omega Block" düzeni, Yunanistan, Türkiye, Portekiz ve İspanya'da ciddi sel olaylarına yol açtı. Libya açıklarında oluşan ve 'Medicane' olarak adlandırılan meteorolojik olay da, bu bölgede sel riskini artırmaktadır. 12 Eylül itibarıyla, İzlanda'dan gelen alçak basınç sistemi Batı Avrupa'ya doğru ilerleyecek. Ancak bu hareket, üst seviyede yer alan yüksek basınç sistemini Avrasya üzerine itecek.Bu durum, Türkiye'de yüksek basınçlı, yağışsız ve mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların hakim olmasına sebep olacak. Önümüzdeki 15 gün içerisinde, özellikle kuzey bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık ve kurak bir dönem beklenmektedir." 

Türkiye dikkat, bu haber biraz kötü galiba. Kabus yeniden geriye dönüyor. 15 gün boyunca etkili olacak - Resim : 1

Türkiye dikkat, bu haber biraz kötü galiba. Kabus yeniden geriye dönüyor. 15 gün boyunca etkili olacak - Resim : 2