Türkiye için 10 Temmuz tarihinde evden çıkamayacaksınız demiştik. Korkunç başka bir şey oldu

El Nino hava olayının etkisiyle dünyada sıcaklık rekorları kırılması bekleniyor. Türkiye'de de 1 Temmuz ile 20 Temmuz arasında en sıcak günün yaşanması bekleniyordu. Ancak Avrupa'da bu tarih mayıs sonuna çekildi. Türkiye'nin en sıcak günü de Haziran ayı içerisinde olabilir.

Türkiye için 10 Temmuz tarihinde evden çıkamayacaksınız demiştik. Korkunç başka bir şey oldu

Dünya, küresel ısınmadan derinden etkileniyor. Başta Avrupa ülkeleri  olmak üzere dünyadaki birçok ülke hem kuraklıkla hem de kıtlıkla boğuşmaya başladı. Türkiye'de de mevsimlerin kayması nedeniyle bahar ayları bir türlü kendisini gösteremedi. Havalar bir sıcak bir de soğuk diye devam etti.

EL NİNO BEKLENİYOR

El Nino hava olayının yaşanacağının artık kesinleşmesinin ardından dünyaya etkilerinin neler olacağı konuşulmaya başlanmıştı. Hava olayının sıcakları beraberinde getireceği ve yeni sıcaklık rekorları kırılacağı ifade edilmişti. El Nino'yla ilgili başka bir gelişme yaşandı. 

AVRUPA'DA TARİHLER ÖNE ÇEKİLDİ

İspanyol Meteoroloji Uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre Avrupa'da etkisini göstermesi beklenen sıcak hava dalgasıyla ilgili tarih öne çekildi. Avrupa'da rekor sıcaklıkların 17 Mayıs günü etkili olması bekleniyor. Türkiye için de bu tarihin temmuz ayı değil de haziran ayı olabileceği konuşulmaya başlandı.