Türkiye için 3 Ağustos uyarısı az önce yapıldı. Herkes ters köşe oldu. O saatler değil asıl bu saatler çok korkunç olacak

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, 3 Ağustos'tan itibaren etkili olması beklenen Eyyam-ı Bahur sıcaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ökten sıcakların aslında gündüz saatlerinde değil de özellikle gece saatlerinde nem nedeniyle vatandaşları etkileyeceğini söyledi.

Türkiye için 3 Ağustos uyarısı az önce yapıldı. Herkes ters köşe oldu. O saatler değil asıl bu saatler çok korkunç olacak

Türkiye'nin beklediği Eyyam-ı Bahur sıcakları sonunda geliyor. Meteoroloji uzmanlarının değerlendirmesine göre Eyyam-ı Bahur sıcakları 3 Ağustos tarihinden itibaren yurt genelinde etkili olmaya başlayacak. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından Eyyam-ı Bahur sıcakları hakkında önemli bilgiler verdi. 

GÜNDÜZ DE SICAK OLACAK AMA REKOR GELMEYECEK

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Eyyam-ı Bahur sıcaklarının gündüz de etkisini göstereceğini ancak bunun 35 derecelerle sınırlı kalacağını söyledi. Ökten, 26 Temmuz'daki gibi sıcaklıkların 40.5 derece seviyelerine çıkmasını beklemediğini dile getirdi. 

ASIL BU SAATLERDE KÖTÜ OLACAK

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in değerlendirmesine göre sıcaklar asıl olarak ise vatandaşları gece saatlerinde etkileyecek. Gece saatlerinde nem oranının yükselmesiyle birlikte İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya gibi kıyı illerimizde ikamet eden vatandaşlar uyumakta zorluk çekecek.