Türkiye için korkunç tarih olarak ekim verildi. Duyanlar kulaklarına pamuk tıkayıp hafızalarını resetliyor

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye hakkında korkunç bir ekim tarihi verildi. Kaynaklara göre İstanbul'da baraj doluluk oranlarının bu seviyelerde gitmesi durumunda ekim ayına geldiğimizde baraj doluluk oranları yüzde 3 seviyelerine düşebilir. Bu da doğrudan kuraklık anlamına geliyor. Fakat belediyelerin bu ihtimale karşı hazırlıkları mevcut. Ama ilerisi için büyük bir felaket anlamına geliyor.

Türkiye için korkunç tarih olarak ekim verildi. Duyanlar kulaklarına pamuk tıkayıp hafızalarını resetliyor

Son derece kurak bir kış geçiren Türkiye'de mayıs ayına gelmemize rağmen yağışların devam etmesi, barajlar açısından bir nebze de olsa yüzleri güldürdü. Ancak yağmurların da istenilen derecede yağmaması, barajlara büyük bir katkı sağlamadı. Son yağışların ardından meteorolojik kaynaklar tarafından İstanbul barajlarındaki son durum paylaşıldı.

BUGÜN YENİDEN DÜŞÜŞ BAŞLADI

Hava Forum tarafından aktarılan bilgilere göre İstanbul barajlarında bugün itibarıyla tekrar düşüş başladı. %0.09'luk bir düşüşle %49.57 seviyesine geriledik. Bir türlü istenilen yağışları alamıyoruz.

EKİM AYI İÇİN KORKUNÇ TARİH VERİLDİ

Uzun vade ortalamada yaşanan düşüş analizlerine göre önlem alınmazsa Ağustos'ta %20, Eylül'de %10, Ekim'de %3 seviyesine kadar düşebiliriz. Böyle bir risk var.