Türkiye'den seçim manzaraları: Atıyla da sedyeyle de oy kullanmaya gittiler

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandık başında.

Türkiye'den seçim manzaraları: Atıyla da sedyeyle de oy kullanmaya gittiler

Türkiye bugün sandık başında. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy kullanma işlemi devam ediyor.

Oy kullanan bazı vatandaşlar renkli görüntülere neden oldu. Kimi vatandaş atıyla, kimi sedyeyle oy kullanmaya geldi. 

Sağlık sorunları nedeniyle oyunu kullanmaya gidemeyenler ise evine getirilen seyyar sandıkta oy kullandı. 

Türkiye'den seçim manzaraları: Atıyla da sedyeyle de oy kullanmaya gittiler - Resim : 1

Çaydüzü Mahallesi'nde oturan yürüme engelli Pembe Ünal’ı (73), Çaydüzü ilkokuluna tekerlekli sandalyede oğlu Nuri Ünal getirdi. 5 çocuk ve 5 torunu olan Pembe Ünal, okuldaki 1026 nolu sandıkta oyunu kullanarak, zarfını oy sandığına atıp, 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

Türkiye'den seçim manzaraları: Atıyla da sedyeyle de oy kullanmaya gittiler - Resim : 2

Belediyenin hizmetinden yararlanan Ersin Elban ise “Belediyemizin bu konuda imkanları çok iyi. Öncelikle Abdullah Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Evlerimizden, iş yerlerimizden, bulunduğumuz herhangi bir noktadan asansörlü ve ambulans araçlarla bizi alıp oy kullanacağımız yere kadar götürüp tekrardan aldıkları noktaya bırakmalarından çok memnunum” diye konuştu.

Türkiye'den seçim manzaraları: Atıyla da sedyeyle de oy kullanmaya gittiler - Resim : 3

Bolu’da huzurevine konulan sandıklarda vatandaşlar oyunu kullandı. Trafik kazasında ayağı kırılan bir seçmen de oyunu ambulansla götürüldüğü okulda sedye üzerinde kullandı.

Türkiye'den seçim manzaraları: Atıyla da sedyeyle de oy kullanmaya gittiler - Resim : 4

İzmir'in Bornova ilçesinde oturan at eğitmeni Faruk Ceren, oy kullanmak için sabah erken saatlerde sandık başına gitti. Ceren, oy kullanacağı Bornova Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu'na at üstünde kovboy kıyafeti ile geldi. Okul bahçesindeki bir ağaca atını bağlayan Ceren, oyunu kullandı. Oy kullanma işlemi için okula gelen bazı ailelerin çocukları ise ata bindi.

Türkiye'den seçim manzaraları: Atıyla da sedyeyle de oy kullanmaya gittiler - Resim : 5

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde İlçe Seçim Kurulu görevlileri, 7 hasta için seyyar sandıkları hastaların evlerine götürdü. Görevliler, Kale Mahallesi’ndeki Silvan Konutları’nda bedensel engelli Fecra İnan’ın (90) evine de seyyar sandık götürdü. Oyunu kullanan İnan, görevlilere teşekkür etti.

Türkiye'den seçim manzaraları: Atıyla da sedyeyle de oy kullanmaya gittiler - Resim : 6

Eskişehir'de yatalak hasta Mustafa Uzun (87), oy kullanmak için 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nden yardım istedi. Tepebaşı ilçesine bağlı Şirintepe Mahallesi'ndeki evinden alınan Uzun, ambulansla Ahmet Olcay İlkokulu'na getirildi. Oy kullanacağı sınıfa da sedye ile getirilen Uzun, görevlilerin yardımı ile oyunu kullandı. Kullandığı oyun vatana, millete hayırlı olmasını dileyen Uzun, daha sonra eşi ile yeniden ambulansla evine bırakıldı.