Türkiye'nin beklediği cehennem geliyor. Artık 1 Temmuz kırdı kapıyı girdi içeri. 36'ya vurdu ibre 55 hayal değil

Türkiye'ye haftalardan bu yana bas bas uyarısı yapılan Afrika cehennem sıcakları geliyor. 1 Temmuz'dan itibaren yurt genelinde hava sıcaklıklarının kademeli olarak artması bekleniyor. Şu anda ülkemizde uç olarak görülen hava sıcaklığı Aydın'da 36 derece. 55 derecelerin Türkiye için hayal olmadığı ifade ediliyor.

Türkiye'nin beklediği cehennem geliyor. Artık 1 Temmuz kırdı kapıyı girdi içeri. 36'ya vurdu ibre 55 hayal değil

Yaz aylarına bir türlü girilemeyen Türkiye'de hava sıcaklıkları yerine oturmaya başladı. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelere göre ise Türkiye'ye girmesi beklenen Afrika cehennem sıcakları 1 Temmuz'dan itibaren yurt genelinde etkili olmaya başlayacak. 

ZİNCİR KIRILIYOR

Yine meteorologlar tarafından yapılan değerlendirmeye göre zincirin artık kırılması an meselesi. Hatta Güneydoğu Anadolu bölgesinde zincirin kırılması nedeniyle Şanlıurfa ve Mardin gibi illerimizde hava sıcaklığı yükselmeye başladı. 

EN YÜKSEK SICAKLIK AYDIN'DA 

Hava Forum tarafından aktarılan son bilgilere göre Türkiye'de uç noktası sıcaklıklar: Ardahan 15° - Aydın 36° olarak kaydedildi. Artık 1 Temmuz, cehennem sıcakları kırdı kapıyı girdi içeri. Yurdumuzda önümüzdeki günlerde 55 derece sıcaklıklar hayal değil.