Türkiye'nin beklediği haber saniyeler önce duyuruldu... Türkiye sınırlarından ülkemize giriş yaptı. Bundan sonra çok dikkat!

Hava durumuna ilişkin Türkiye'nin beklediği olaylar arasında yer alan Afrika toz bulutları kısa bir süre önce Türkiye'ye giriş yaptı. Özellikle astımı olan ve kirli havada dışarı çıkmaması gereken vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. Afrika toz bulutları getirdiği sıcağın ardından arkasında çamurlu bir yağış bırakıp ülkemizi terk edecek.

Türkiye'nin beklediği haber saniyeler önce duyuruldu... Türkiye sınırlarından ülkemize giriş yaptı. Bundan sonra çok dikkat!

Türkiye'nin Afrika toz bulutlarından beklediği haber az önce geldi. Meteorolojik kaynaklar tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Afrika toz bulutları Türkiye'ye giriş yaptı. Toz bulutlarının Türkiye sınırlarından girmesinin ardından birçok ilimizde tozlu bir hava oluşturması bekleniyor. 

ÇIKARKEN ÇAMURLU YAĞMUR BIRAKACAK

Afrika toz bulutlarının yine cuma akşamı Türkiye'yi terk etmesi bekleniyor. Cumartesiden itibaren etkili olması beklenen yağmurlarla birlikte ise arkasında çamur bırakıp yurdumuzu terk etmesi bekleniyor. 

BİLGİLENDİRME DE YAPILMIŞTI! 

Hava Forum tarafından daha önce Afrika toz bulutları hakkında yapılan bilgilendirmede ise şu ifadelere yer verilmişti: 

"Cuma günü yurdumuza Afrika üzerinden tozlu ve sıcak bir hava geliyor. Isınmanın ardından ise cuma bitiminden sonra, akşam ve gece batı ve iç kesimlerde tekrar yağmur bekleniyor. Çamurlu..."