Türkiye'ye 1 Temmuz hakkında felaket bir uyarı daha var. Günlerimizi cehennem etmişti. Geri dönerse daha kötü dönecek

Türkiye artık Afrika sıcaklıklarının yurdumuza girmesi beklenen tarih olan 1 Temmuz'u beklemeye başladı. Vatandaşlar geri sayıma devam ederken, Türkiye'nin başındaki bir bela hakkında tüm vatandaşlara yönelik çok önemli bir uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Türkiye'ye 1 Temmuz hakkında felaket bir uyarı daha var. Günlerimizi cehennem etmişti. Geri dönerse daha kötü dönecek

Türkiye artık Afrika sıcaklıklarını bekliyor. El nino hava olaylarının yurda girmesinin ardından başta Ankara olmak üzere Bolu ve çevre illerde sel felaketi meydana gelmişti. Çok sayıda ilimiz aşırı yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. Durum böyle olunca vatandaşlar da hava durumu olaylarına her zamankinden daha fazla önem göstermeye başladı. 

1 TEMMUZ İÇİN UYARI YAPILMIŞTI

Meteorolojik kaynaklar tarafından 1 Temmuz hakkında çok önemli bir uyarı yapılmıştı. Söz konusu uyarıda Türkiye'ye gelmesi beklenen Afrika sıcaklıklarının bir zincir aracılığıyla tutulduğu ve bu zincirin sadece haziran ayına kadar dayanabileceği ifade edilmişti. İşte bu konuyla ilgili önemli bir tehdit de yeniden gündeme geldi. 

ORMAN YANGINLARI TEHDİDİ DEVAM EDİYOR

Kanada başta olmak üzere birçok ülkede orman yangınları başlarken, Türkiye'de de 1 Temmyuz sonrasında vatandaşların orman yangınlarına karşı çok dikkat etmesi gerektiği belirtildi. Yangınların 1 Temmuz'dan sonra daha olası hale geleceği ve sıcaklıkların etkisiyle birlikte daha korkunç boyutlara ulaşabileceği ifade edildi.