Türkiye'ye 8 Ocak hakkında bomba tarih verildi. O tarihte geliyor. Hazırlığa kendinizden başlayın

Meteorolojide önemli kaynaklar arasında yer alan Hava City tarafından Türkiye'ye 8 Ocak hakkında bomba bir tarih verildi. O tarihte Türkiye'ye geliyor. Kendinizi şimdiden hazırlamaya başlayın.

Türkiye'ye 8 Ocak hakkında bomba tarih verildi. O tarihte geliyor. Hazırlığa kendinizden başlayın

Meteorolojide önemli kaynaklar arasında yer alan Hava City tarafından vatandaşlara yönelik sık sık bilgilendirme yapılıyordu. 

Hava City tarafından ocak ayının ilk günlerine yönelik de vatandaşlara aslında çok önemli bir bilgilendirme yapıldı. 

"OCAK AYININ 8-12 ARASI GÖRÜLECEK" 

Hava City tarafından yapılan bilgilendirmede 8 Ocak ile 12 Ocak arası tarihe dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı: 

"Bir süredir bahsettiğim SSW yani Ani Stratosfer Isınması senaryoları gerçekleşiyor. Hem de birçok kaynakta dillendirildiği gibi bir Split yani bölünme değil, ağırlık merkezi recessive bir yer tümüyle yer değiştirme yani Displacement. Yeni yılın ilk günlerinde gerçekleşmesi beklenen bu hadisenin bize etkileri Ocak ayının 8-12'si arası bir yerde görülecek. 

"TÜRKİYE'YE DOĞRU OLUYOR" 

Ecmwf verilerinde zonal rüzgarların reverse olmayacağı, yani akımların doğudan batıya olmayacağı yani (-) değerler almayacağı öngörülüyor. Bu da tecrübeyle sabit olmak üzere ülkemiz için bir avantaj. Çünkü Zonal rüzgarlar GENELLİKLE : -10-20 değerlerini görürse güçlü soğukların istikameti Batı Avrupa'ya -10+5 değerlerinde kalırsa İspanya İtalya'ya +5+20 aralığında Türkiye'ye doğru oluyor...

"KAR MİKTARINI HESAPLAMAYA BAŞLAYACAĞIZ" 

Bütün bu anlattıklarımdan hareketle modellerde Ecmwf Control Run ile bu sabah başlayan değişim, Main Run ile diğer tüm senaryolarında ve diğer modellerde de birer birer görünmeye başlayacak. Bu yazıyı hazırladığım dakikalarda GFS ana çıktı, yazının başında dediğim tarihler için ilk kez Kar vermiş durumda, onu da ilave edelim. Bu hafta boyunca takip edeceğiz. Önümüzdeki hafta sonundan itibaren de artık tüm modellerde net olarak görünecek sistemin gücünü, etki süresini ve Kar miktarlarını hesaplamaya başlayacağız... Sevgilerimle" 

Türkiye'ye 8 Ocak hakkında bomba tarih verildi. O tarihte geliyor. Hazırlığa kendinizden başlayın - Resim : 1