Türkiye'ye cuma günü normalde Balkanlar'dan girmesi gerekiyordu. Ama Akdeniz'den giriş yapacak. Bu resmen felaket

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, sosyal medya hesabından Türkiye'yi etkilemesi beklenen bir hava olayına ilişkin vatandaşlarımıza flaş bir haber verdi. Bu aslında Türkiye iklimi açısından resmen bir felaket.

Türkiye'ye cuma günü normalde Balkanlar'dan girmesi gerekiyordu. Ama Akdeniz'den giriş yapacak. Bu resmen felaket

Türkiye'ye cuma günü Afrika ve Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen sıcak hava dalgasının, cumartesi ve pazar başta olmak üzere 1 hafta boyunca yurt genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. 

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen ise sosyal medya hesabından bu durum hakkında yaptığı paylaşımda aslında Türkiye iklimi için resmen felaket olarak adlandırılabilecek bir durum hakkında haber verdi. 

Orhan Şen, "Türkiyeyi bu aylarda çoğunlukla Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemler etkilerdi. Bu sene azınlıkta kaldılar çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hatta bazen Akdenizi geçip Suriye ve Irak üzerinden de gelenler etkiliyor. Bu nedenle hava sıcak ve kar yağışı az"  ifadelerini kullandı. 

Türkiye'ye cuma günü normalde Balkanlar'dan girmesi gerekiyordu. Ama Akdeniz'den giriş yapacak. Bu resmen felaket - Resim : 1