Barış Yarkadaş: Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemiyor

tv100'de Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olan gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını, Meral Akşener'in istemediğini söyledi.

CHP eski Milletvekili ve tv100 yazarı Barış Yarkadaş, tv100 canlı yayınında dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programında Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını, Meral Akşener'in istemediğini söyledi.

2023 seçimlerinde 6'lı masanın adayı henüz belli değilken Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ön planda. CHP liderine alternatif olabilecek başka bir isim henüz ortaya çıkmadı. 

CHP'li eski Mileltvekili Barış Yarkadaş'tan konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

"Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmıyor"

Barış Yarkadaş, moderatörlüğünü Pınar Işık Ardor'un yaptığı, tv100 ekranında yayınlanan Gündeme Dair programında Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili konuştu.

Barış Yarkadaş, "6'lı masa'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun öne çıkmasına rağmen, İyi Parti lideri Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmıyor" dedi.

"Aynı kaygıları yaşıyorlar"

Barış Yarkadaş, "Meral Hanım Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemiyor. ‘2018’deki seçimde ortada olan seçmen İyi Parti’ye oy verecekken CHP’ye oy verdi. İzmir, İstanbul, Ankara’da daha az milletvekili çıkardık’ diyorlar. Aynı kaygıyı 2023 seçimleri için yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.