tv100'ün başlattığı kan bağışı kampanyası büyüyor! ASİAD'dan tv100 kampanyasına destek

'tv100'ün "Kan ver Türkiyem" kampanyasına ilgi giderek büyüyor. Firmalar da bu kapsamda örnek projeler başlattı. Anadolu ve Sanayici İş Adamları Derneği ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya da iş dünyasındaki üyeleriyle kan bağışına katılacaklarını açıkladı. İş insanı Yücel Yalçınkaya, çalışanlarını da kan vermeye teşvik etti.

'tv100'ün "Kan ver Türkiyem" kampanyası başladığı günden beri ses getirmeye devam ediyor. Türkiye genelinde büyük ilgi gören ve kan bağışında bulunanların sayısının hızla artıyor. Acil değil, sürekli bir ihtiyaç olan kan bağışıyla birlikte bir tüp kan, birden fazla kişiyi hayata bağlıyor.

Anadolu ve Sanayici İş Adamları Derneği ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya da iş dünyasındaki üyeleriyle kan bağışına katılacaklarını açıkladı.

tv100'ün bu kampanyasına iş yerleri de örnek projelerle dahil oldu. Geçmişte eşinin yaşadığı rahatsızlık sonrası harekete geçen iş insanı Yücel Yalçınkaya, inşaat çalışanları ile bir araya gelerek çalışanları kan vermeye teşvik etti ve iş dünyasındaki üyeleriyle kan bağışına katılacaklarını açıkladı.

"Ben yılları önce eşimin bir hastane süreciyle ilgili bu büyük kan bağışıyla kan yokluğunun sıkıntısını yaşadım" diyen Yalçınkaya, o sürecte yaşadığı sorunları anlattı.

Eşinin rahatsızlık yaşadığı süreçte ne kan merkezlerinde ne de hastanelerde kan bulunamadığını söyleyen Yalçınkaya, kan vermenin önemini o dönemde anladığını söylüyor.

Kan bağışı konusunda tv100'ün başlattığı kampanyaya benzer bir proje başlatan Yalçınkaya, şunları söyledi:

"Biz de ekip olarak kan bağışında bulunduk. İnsanlık görevimizi yerine getirdik. Hem vicdanen fiziken faydalı bir durum. Bugün ihtyacımız olmayabilir ama yarın bize de ihtiyaç olabilir kan bağışı."

ÇALIŞANLARINI VE İŞ DÜNYASINI KAN VERMEYE TEŞVİK ETTİ

Yalçınkaya'nın kan verme kampanyasına katılma çağrısına çalışanları ve iş dünyası büyük ilgi gösterdi. Bu kapsamda yüzlerce kişi kan vermek için KIZILAY'a giderek bağışta bulundu.

Kan vermenin önemine dikkat çeken Yalçınkaya, "Yüzlerce çalışma arkadaşımız bu konuda kan verme kampanyasına katıldı ve kan verdiler. İnsanlık görevimizi yapıyoruz kan vererek. Bütün arkadaşlarımızla gittik KIZILAY'a kan verdik. Herkese tavsiye ediyorum." dedi.