Ümit Dikbayır’ın iddialarına Ünzile Yüksel yanıt verdi! "Kampanyayı Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener yönetse bilirdik"

Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın iddialarına yanıt verdi. Yüksel "Kampanyayı Fatih Akşener (Meral Akşener'in oğlu) yönetse bilirdik, böyle bir şey olsa herkesin haberi olurdu. İYİ Parti de kaybolan bir para yok. 3 senedir genel merkezdeyim, özel kalem müdürünün eşinin adını kamuoyundaki açıklamalardan duydum." dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal, siyasal iletişimci Nur Tuğba Aktay, güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ, kamuoyu araştırmacısı İhsan Aktaş, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. tv100 canlı yayınına bağlanan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, partide son dönemde yaşanan istifalar ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın açıklamaları üzerine açıklamalarda bulundu. 

Ünzile Yüksel'in açıklamaları şu şekilde:

"İSTİFALARA SAYGI DUYARIZ"
Seçimde ittifak yapmadan özü başımıza gireceğiz dedik ortalık karıştı. Biz istifalara saygı duyarız. İstifa tek başına alınmış bir karar. Zorla “Burada oturacaksın” denmez. Seçime tek başına girme kararı Genel İdare Kurulu ile alındı. 

"BAHADIR ERDEM, GİK TOPLANTILARINA KATILMADI"
Bahadır Erdem ile çalışma konusunda tezat yaşamadık. Genel İdare Kurulu üyesi seçildi ama hiçbir kurula katılmadı. İttifak konusunda Genel İdare Kurulu'na gelip fikrini söylemedi.

"İSTİFALARI TWİTTER'DAN ÖĞRENDİK"
Biz Bahadır ve Durmuş Beyin istifasını Twitter’dan öğrendik. Gelip fikrini söyleyebilirlerdi. İstifa tek taraflı irade beyanı. Herkes istediğiyle çalışmaya devam eder. Bir sabah uyandık Adnan Beker istifa etmiş. Hatta bir televizyon kanalına bağlandı “Ben Ümit Dikbayır için istifa ettim” dedi. Sayın Beker, sizin istifa tweetiniz de Ümit Beyin adı yoktu ki.

"ÜMİT DİKBAYIR'İN İDDİASI DOĞRU DEĞİL"
Ümit Dikbayır'ın iddiasına gelince daha önce partide çalışmış, atılmış sonra geri alınan bir kız yok. Öyle bir hanımefendi partiye geri alınmadı. Oturdukları yerden herkes bir şeyler iddia ediyor. Böyle bir iddia doğru mudur değil midir? Yargı orada. Merkez Disiplin Kurulu'na gitmiş bir konuyla ilgili bizim konuşmamız doğru değil. 

"İSPATLAYAMADIĞIN BİR KONUYU DİLLENDİRMEYECEKSİN"
Bir para meselesi dönüyor. Her partinin içinde bu tür iddialar ve kavgalar olabilir. Ancak ispatlayamadığın bir konuyu dillendirmeyeceksin. 3 senedir genel merkezdeyim, özel kalem müdürünün eşinin adını kamuoyundaki açıklamalardan duydum.

"PARAYLA VEKİLLİK SATILDIĞINI DUYMADIM"
İYİ Parti de kaybolan bir para yok. İYİ Parti’nin hesapları ortada. Siyasi partiler Sayıştay’ın denetiminden geçer. Ben parayla milletvekilliği satıldığını duymadım. 

"AKŞENER'İN OĞLUNUN KAMPANYANIN BAŞINDA FİLAN OLDUĞUNU DUYMADIM"
Genel başkanımızın oğlu genç bir mühendis. Çok saygılı ve beyefendi. Genel başkanın oğlu diye ben partinin içinde dolaştığını görmedim. Biz ancak resmi törenlerde uzaktan gördük. Akşener'in oğlunun kampanyanın başında filan olduğunu duymadım, yalan söylemem. Bilmediğim bir konuda hüküm vermem. Kampanyayı Fatih Akşener yönetse bilirdik, böyle bir şey olsa herkesin haberi olurdu.