Usta oyuncu Civan Canova'ya veda! Nesrin Cavadzade hüngür hüngür ağladı

67 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Civan Canova için bugün cenaze töreni düzenlendi. Törende gözyaşları sel oldu. Güzel oyuncu Nesrin Cavadzade hüngür hüngür ağladı.

Usta oyuncu Civan Canova'ya veda! Nesrin Cavadzade hüngür hüngür ağladı

Çiçek Taksi, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Paramparça, Karadayı, Atiye ve son olarak Üç Kuruş dizisinde rol alan Türk sinemasının usta oyuncusu Civan Canova, iki gün önce tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 67 yaşında hayata gözlerini yuman usta oyuncu, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede gözyaşları sel oldu.

"Kalbin kalbimizde"

Civan Canova için ilk tören İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Salon'da düzenlendi. Canova'nın naaşı saat 11.00'de sahneye getirildi. Ailesinin tabutuna yanına koydurduğu "Kalbin kalbimizde, elin elimizde... Daima ve sonsuza kadar" yazılı çelenk ise görenleri duygulandırdı.

Usta oyuncu Civan Canova'ya veda! Nesrin Cavadzade hüngür hüngür ağladı - Resim : 1

 Dizi ekibi yalnız bırakmadı

Sayısız film ve dizide rol alan Civan Canova'nın son dizisi Üç Kuruş'un oyuncu kadrosu da törende hazır bulundu. Oldukça üzgün olduğu görülen ve gözyaşlarına hakim olamayan Nesrin Cavadzade, törene beyaz çiçeklerle katıldı. 67 yaşında hayata gözlerini yuman usta oyuncu, törenin ardından öğlen namazını takiben Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Usta oyuncu Civan Canova'ya veda! Nesrin Cavadzade hüngür hüngür ağladı - Resim : 2 Gözyaşları içinde konuştu

Törende konuşma yapan usta oyuncu Metin Belgin, gözyaşları içinde şunları söyledi: "'Canım kardeşim, biraderim' 48 yıldır böyle hitap ettik birbirimize… Bunu bize yapmayacaktın. Sen o kadar ince, yüreği o kadar sevgi dolu bir insandı ki bizim yüreğimize bu acıyı koyup gitmeyecektin birader… Hiçbir zaman birbirimize kötü bir söz söylemedik, sen her şeyi içine atardın yine içine attın galiba… Bir tek şey söyleyeceğim sana, şu Korona günlerinde üç ay beraber yaşadık birbirimize hiç kötü söz söylemedik, sen eline fırçanı aldın güzel resimler yaptın… Seni hiçbir zaman yüreğimizden çıkarmayacağız, hep bizimle olacaksın, nur içinde uyu."

“Çok evrensel bir insandı”
Civan Canova’nın eski eşi Açelya Akkoyun, “Çok evrensel bir insandı, kendini var etmeye çalışan, o insanlara resmiyle, yazarlığıyla, oyunculuğuyla hep bir şeyler verme derdinde olan biriydi. Bu dünyadaki bedeni gitti, görevi belki bitti ama bence onun eserleri oyuncuları tarafından nefesi devam edecek. Hala yaşanır bir tarafı olduğuna inanıyorum” dedi.

“Olağanüstü bir insandı”
Civan Canova ile yakın arkadaş olduklarını söyleyen Ayşen İnci, “Ben onu çok severdim. Hatta oğlumun adı bile Civan, eşimin kolejden sınıf arkadaşıydı. Bizim gönlümüzde çok farklı ve güzel bir yeri vardı. Sanatçılığını, her şeyini bir kenara bırakın, olağanüstü bir insandı” diye konuştu.

“Herkesin evine giren, çok sevilen bir sanatçıydı”
Sevilen dizi Çiçek Taksi’de Canova ile rol arkadaşı olan Tuna Arman, “Çok çok üzgünüm, gerçekten melek gibi insan kaybettik. Çok yönlü bir insandı. Doğaya, hayvana, insana saygılı, seven, sevgi dolu bir insandı. Türk halkının başı sağ olsun. Çünkü herkesin evine giren, çok sevilen bir sanatçıydı” ifadelerini kullandı.
Usta oyuncu Civan Canova’nın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.