Utanç tablosu! Dünyanın en büyük çocuk katliamı! 30 günde 4 bin 100 çocuk öldürüldü

İsrail tarafından bombalanan Filistin'de hayatını kaybeden çocukların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Öyle ki bu soykırım tarihin en büyük çocuk katliamları arasında ilk sıraya yerleşti. Savaşın 32. gününde öldürülen çocukların sayısı 4 bin 100'ü aştı.

Utanç tablosu! Dünyanın en büyük çocuk katliamı! 30 günde 4 bin 100 çocuk öldürüldü

İsrail tarafından 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nde başlatılan bombardımanlarda sivillerin sığındığı hastaneler, okullar ve camiler bombalandı. Savaşın kara bilançosu ise katledilen çocukların sayılarıya bir kez daha gün yüzüne çıktı. 

Savaşın 32. gününde kente kilometre kareye ortalama 82 ton bomba atılarak bölgedeki konutların yüzde 50'si tahrip edildi.

30 GÜNDE 4 BİN 100 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'in soykırım gerçekleştirdiği Gazze'de 7 Ekim'den bu güne kadar 32 günlük çocuk ölümlerinin sayısı 4 bin 100'ü aştı. 4 bini aşkın çocuk ölümünün yalnızca 30 günlük süreçte yaşandığı görülünce "dünyanın en büyük çocuk katliamlarından biri" olduğu gözler önüne seriliyor. Gazze'deki çocuk ölüm oranı her 10 dakikada bir çocuk ölümü, 2 çocuk yaralanması olarak kayıtlara geçiyor. Öyle ki bu rakam yıllarca savaşların yaşandığı Suriye'nin, Irak'ın, Ukrayna'nın, Yemen'in ve Afganistan'ın bile kat ve kat üzerinde yer alıyor. 

Utanç tablosu! Dünyanın en büyük çocuk katliamı! 30 günde 4 bin 100 çocuk öldürüldü - Resim : 1