Yabancı kuralı değişecek mi? TFF Başkanı Büyükekşi son noktayı koydu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 8+3 olan yabancı kuralının 9+2 olacağı yönündeki iddialara yanıt vererek, "Kesinlikle öyle bir durum yok” dedi.

Yabancı kuralı değişecek mi? TFF Başkanı Büyükekşi son noktayı koydu

Türkiye Futbol Federasyonu yeni sezonda uygulanacak yabancı kuralının 8+3 olarak uygulanacağını açıklasa da kuralın değişeceği iddia edilmişti. Özellikle kuralın 9+2 olacağı konusu gündemin sıcak maddeleri arasına girince TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den bu konuda açıklama geldi.

Yabancı kuralı değişecek mi? TFF Başkanı Büyükekşi son noktayı koydu - Resim : 1

BÜYÜKEKŞİ'DEN AÇIKLAMA

Sabah’a konuşan Mehmet Büyükekşi, “Kesinlikle böyle bir durum yok” ifadesini kullandı. Böylece yabancı kuralının değişeceği iddiaları da rafa kalkmış oldu.

Yabancı kuralı değişecek mi? TFF Başkanı Büyükekşi son noktayı koydu - Resim : 2

YABANCI KURALI NASIL UYGULANACAK?

TFF’den yabancı kuralına yönelik geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"Kulüpler birinci fıkrada öngörülen A Takım Listesine yazılan Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler."

Buna göre kulüpler 14 yabancı futbolcunun yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve mavi kart sahibi olan bir futbolcu ile sözleşme imzalayıp A Takım listesine yazabilecek.