Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor

Fenerbahçe-Trabzonspor maçında yaşanan çok tatsız ve nahoş olayları önceki hafta epey tartıştık. Trabzon seyircisinin sahaya inmesiyle başlayan kargaşa, Allah’tan daha fazla vahim sonuçlar doğurmadı, kıl payı felaketin eşiğinden dönüldü.

Takımlar arasında spor sayfalarındaki ifadesiyle “Ezeli rekabet” olabilir ama bu rekabet Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında birileri tarafından adeta düşmanlığa dönüştürülmüş durumda. Bu durumdan iki tarafın seyircileri de etkileniyor haliyle.

Ama bunun Fenerbahçe açısından bir evveliyatı da var:

ŞİKE KUMPASI…

2011 yılında Fenerbahçe’yi ele geçirmek isteyen FETÖ, kulübü bir şike suçlamasıyla gündeme getirdi ve Başkanı Aziz Yıldırım 364 gün cezaevinde yatırıldı. Şike Kumpası sırasında Trabzonsporlu yöneticilerin ortaya koyduğu “performans” ise çok tartışıldı. 

İMAMOĞLU’NUN ŞİKE KUMPASI YORUMU:

“BU SÜRECİ YÖNETEN HERKESİ KUTLUYORUM”

Bu arada FETÖ televizyonlarında spor yorumcusu olarak görev yapan bugünün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ŞİKE KUMPASININ en civcivli günlerinde “Trabzonspor yöneticisi” sıfatıyla STV ekranına çıkmış şöyle konuşmuştu:

"Bunu olumlu yorumlamanın dışında yapacak çok bir şey yok. Çok olumlu yorumluyorum. Artı söylediğiniz bir şeyin karşılığı olarak, yani kanıtlanmıyordu. İspatlanmıyordu diyordunuz. Bence öyle söylemeyelim. Bugüne kadar kanıtlanmak istenmiyordu ya da ispatlanmak istenmiyordu diyelim. Dolayısıyla kararlı gidişlerini ve bu süreci yöneten herkesi kutluyorum. İnşallah sonuçlarına en kısa zamanda varılır. Sonuç çünkü çok önemli. Süreç uzadığı taktirde farklı yorumlara başlanır ve gerçekten fayda yerine sıkıntı vermeye başlar. Onun için sürecin çok hızlı işlemesi lazım. Karar mercilerinin hiçbir duygusallığa kapılmadan kararlarını vermesi lazım. Aksi taktirde görüyorsunuz ki UEFA da, FIFA da 'Kesin karar vereceksiniz ve kesinlikle bu işin içinde olanları cezalandıracaksınız’ şeklinde ihtar gönderdi."

FETÖ, Fenerbahçe üzerinden Türkiye’yi karıştırmak için epey uğraştı.13 Mayıs 2012’de Galatasaray ile oynanan maçın ardından Fenerbahçe forması giymiş ve stat yakınındaki bir benzinliği yakmaya kalkışan 6 polisin FETÖ’cü olduğu da daha sonra tespit edilmişti.

İlginçtir aynı örgütün Türkçe olimpiyatlarının sponsorlarından biri de Koç Holding’di. Ananas muhabbetini saymıyorum bile…

FETÖ Türkiye’nin kangrenleşmiş bir cerahati olarak toplumun tüm katmanlarından sökülüp atıldığında Fenerbahçe de rahatladı. Aziz Yıldırım beraat etmekle kalmadı, Hazine’ye açtığı maddi ve manevi tazminat davasını kazandı, o zamanki parayla faizi hariç 108 bin lira kazandı.

İMAMOĞLU HÂLÂ AYNI AMA SEÇİM NEDENİYLE SUSKUN

Peki, İmamoğlu’nun geçmişteki tutumu değişti mi?

Hayır, olduğu gibi devam ediyor.

Sadece son Fenerbahçe-Trabzonspor maçındaki olayların ardından SESSİZLİĞİNİ sürdürüyor.

Bu SESSİZLİĞİNİN sebebi ve amacı, seçimde hem Fenerbahçelilerin hem de Trabzonluların oyunu almak.

Ekrem İmamoğlu “Fenerbahçeliler nasıl olsa bana mecbur ama asıl Trabzonlu hemşerilerimin oyunu almalıyım” düşüncesinde.

İmamoğlu böyle.

Sıcak patatesi Özgür Özel’e tutturup DEM’le ittifakın temellerini attırırken de DEM’in adını ağzına almıyor. Ama onların kalbi kırılmasın diye PKK’nın da adını zikretmiyor. Siz Ekrem İmamoğlu’ndan “PKK terör örgütünü lanetliyorum” diye bir laf işittiniz mi? Kesseniz söylemez.

Ama işine gelecekse en sert PKK düşmanı da olur DEM düşmanı da…

Bu kadar da dik duruşlu ve omurgalıdır kendisi.

Aynı durum FETÖ için de geçerli.

Sebebini yukarıda anlattık.

FETÖ TELEVİZYONLARIYLA OLAN MUHABBETİ STV İLE SINIRLI DEĞİL

Ekrem İmamoğlu’nun FETÖ televizyonlarıyla olan ilişkisi yalnızca bu “yorumculuk” vasıtasıyla değildi. FETÖ’nün diğer televizyonu BUGÜN TV ile muhabbeti bakın nasıl gelişti:

Bunun için İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine kadar gitmek gerek.

Sırasıyla ilişkinin safahatını anlatalım:

1-Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nden 41 milyon 587 bin 923 liralık ihale alan ELAPRO adlı bir şirket vardır. Kurucuları da Serdal Taşkın ile Rıza Şahin adlı kişilerdir.

2-Serdal Taşkın, bu arada ayrıca 12 Eylül 2012 tarihinde Cengiz Özkarabekir, Mazhar Çolak ve Kaan Gökgöz adlı kişilerle TİMSAH Film adlı bir şirket daha kurar.

İMAMOĞLU’NUN BUGÜN TV’DEKİ YAKIN DOSTU CENGİZ ÖZKARABEKİR KİMDİR?

TİMSAH Filmin kurucu ortağına, yani Cengiz Özkarabekir’e mercek tutalım. İmamoğlu orada devreye giriyor. Çünkü kendisi Ekrem beyin çok yakın dostu. Zaten birlikte gecelere aktıkları epey fotoğrafı var.

Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor - Resim : 1

Cengiz Özkarabekir, TİMSAH Film Şirketinin ortağı ama aynı zamanda 28 Ekim 2015'te FETÖ soruşturması kapsamında kayyım atanan Bugün TV'nin program müdürlüğünü yapıyor. Bu süreçte de İmamoğlu ile dostlukları hız kesmeden devam ediyor.

Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor - Resim : 2

Tarih 26 Şubat 2014… 17-25 Aralık tarihinden bir iki ay sonra…

Bugün TV'ye kayyım atanmasıyla işten çıkarılan Özkarabekir, Ekrem İmamoğlu tarafından DANIŞMAN olarak işe alınıyor ve belediyede çalışmaya başlıyor. Özkarabekir’in Belediyede işe başlamasının ardından TİMSAH Film şirketindeki ortağı Serdal Taşkın'ın ELAPRO Şirketi'nin de işleri açılmaya başlıyor. 2015 yılına kadar 1 tane ihaleye girmeyen ELAPRO, Belediyeden art arda ihaleler alıyor. Hem de İmamoğlu’ndan danışmanının ortak olduğu şirkete adrese teslim ihaleler. Aşağıdaki onlardan yalnızca bir tanesi.

Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor - Resim : 3

Serdal Taşkın ve Cengiz Özkarabekir o kadar içli dışlı oluyorlar ki bir yandan da Ekrem İmamoğlu ile belediyede toplantılara katılıyorlar. O toplantılarda bugün Ekrem İmamoğlu’nun yanında ve yamacında olan herkes mevcut. Reklamcısı Necati Özkan’dan, yancısı Murat Ongun’a kadar hepsi.

TEYZESİNİN OĞLU VE ŞİRKETİNİN MÜDÜRÜ, PARA KULELERİNİN MİMARI TUNCAY YILMAZ DA HİÇ HATIRLAMIYOR

Ekrem İmamoğlu’na şimdi sorsan, tıpkı vaatleri gibi onları da hatırlamaz.

Zaten para kulelerinin baş mimarlarından İmamoğlu İnşaat’ın Genel Müdürü ve TEYZESİNİN OĞLU olduğu bilinen Tuncay Yılmaz da hiçbir şey hatırlamıyor kuzeni Ekrem gibi.

Bakın savcılıktaki ifadesi nasıl.

Benim bu paraları neden saydığıma dair bir cevabım yoktur. Neden saydığımı hatırlamıyorum. Ne kadar saydığımı hatırlamıyorum. Ben sadece orada Fatih ağabeye yardımcı olmak için bulunuyordum. Ben kendime ait aracımla bir çanta parayla Fatih ağabeyin attığı konuma gittim. Çantayı teslim ettim, Fatih ağabeyin bana ihtiyacı olur diye yarım saat bekledim ve sonra ayrıldım.”

MAL BEYANINDA OLMAYAN ÜÇ VİLLA KİMİN ÜZERİNDE?

Ha bu arada son bir bilgi daha.

Ekrem İmamoğlu’nun mal beyanına sokulmayan, inşaat şirketlerine ait, değeri 1,5 milyar lirayı bulan Emirgan’daki üç villanın mutemedi de Tuncay Yılmaz. Yani kendisinin Genel Müdürü olduğu İmamoğlu İnşaat’a ait o villalar. 2019 yılında mal beyanında şirketlerini gösteren İmamoğlu’nun şimdiki mal beyanında bu bilgileri bizden esirgemesi boşuna değilmiş demek.

Tuncay Yılmaz da ne yapsın garibim. Bu kadar “iş” in arasında hangi birini hatırlasın ki?

Bizimki de iş, ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRDÜN ÇENESİNİ YORARMIŞ, öyle değil mi ama?

NOT: Yukarıdaki bilgi ve fotoğraflar Emre Erciş ve İBB Ajansı tarafından sosyal medyada yayınlandı.