Yalova, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Düzce çok dikkat! Büyük istilacı akın akın geliyordu. Patlama yapacağı tarih belli oldu

Marmara bölgesine doğru Akdeniz bölgesindeki illerimizden büyük bir akın başlamıştı. Akdeniz bölgesi üzerinden gelen büyük istilacının Yalova, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Düzce'ye doğru hızla yol aldığı açıklanmıştı.

Yalova, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Düzce çok dikkat! Büyük istilacı akın akın geliyordu. Patlama yapacağı tarih belli oldu

Küresel iklim değişikliğinin Türkiye üzerinde etkisini artırmasıyla birlikte ülkemizde ilginç gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. 

Bu ilginç gelişmelerden biri ise önceki günlerde duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre suların ısınması nedeniyle Akdeniz'de bulunan istilabalon balığı, Çanakkale ve Balıkesir üzerinden hızla Yalova, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Düzce illerimize doğru hareket etmeye başladı. 

Yalova, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Düzce çok dikkat! Büyük istilacı akın akın geliyordu. Patlama yapacağı tarih belli oldu - Resim : 1

PATLAMA YAPACAĞI TARİH VERİLDİ 

Herkes bu balıkların ne zaman Marmara bölgesinde görüleceğini merak ediyordu. Uzmanlar ise balon balıklarının Türkiye genelinde patlama yapacağı tarih hakkında bilgi verdi. 

Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici,  “Marmara içinde de aynı tehlikeler söz konusu. Bazı ülkelerde vardır, köpek balıklarının sahile doğru gelmesi sonucu plajlara çelik fileler, ağlar örtmek durumundalardır. Balon balığı da aynı tehlike özelliğine sahip. Bugün Akdeniz sahillerinde çok yaygın, Marmara'ya da gelmiş vaziyette. Bunlar Nisan aylarında, üreme zamanlarında çok tehlikeli olabilmekteler. Yumurtalarının kesinlikle yenilmemesi gerekir. İç organlarının kesinlikle yenilmemesi gerekiyor. Bütün sularımız için tehlikeli çünkü bizim biyo güvenliğimizi tehdit ediyor. Bunların girişleri kontrol altına alınabilirdi. Geldikleri yer tek kaynak, Süveyş" ifadelerini kullandı.