Yaşlılık ve engelli aylıkları belli oldu! İşte son tablo

Asgari ücrete Temmuz ayında gelen zammın ardından değişen kalemlerden biri de yaşlılık ve engelli aylığı oldu. Milyonlarca vatandaşlar yaşlı ve engelli aylıklarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. İşte ödenecek son tutarlar...

Yaşlılık ve engelli aylıkları belli oldu! İşte son tablo

Asgari ücrete Temmuz ayında gelen yüzde 30'luk zammın ardından yaşlılık ve engelli aylığı alacak vatandaşlar da güncel ödeme tutarlarını araştırmaya başladı. 

65 yaşını doldurmuş, hiçbir sosyal güvencesi ve herhangi bir geliri olmayan kişilere ödenen 65 aylığın temmuz ayında ödencek tutar belli oldu. Yeni zamla hem tutarı artacak hem de yararlanma koşulu değişecek.

Aylıktan yararlanabilmek için gelirin asgari ücretin aylık net tutarının üçte birinden az olması gerekiyor. Buna göre aylık geliri 1.833 liranın altında olanlar yaşlılık aylığı alabilecek. 65 yaş aylığı memur maaş katsayısındaki artışa göre belirleniyor.

Buna göre temmuz ayından itibaren yaşlılık aylığı 1.536 lira oldu. Temmuz ayı ile birlikte engellilere ödenen maaşlar da artarak yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1.226 lira, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 1.840 liraya çıktı. 18 yaşından küçük engellilerin yakınlarına ise 1.226 lira aylık ödenecek.