Yaz aylarına günler kala artık piyasaya çıkacak... Eğer bunu yapmadan yerseniz perişan olursunuz

Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan, tatlıların ve pastalarında en çok yakışan malzemesi çileği, bazen marketten ya da pazardan aldığınızda dayanamayıp bir tane yıkamadan yiyor musunuz? Bu haberden sonra bir daha asla çileği yıkamadan ağzınıza sürmeyeceksiniz. Çileği mikroskopla inceleyen bir kişi, videoyu paylaştı. Çileğin üzerinde gezinen canlıları görünce ağzınız açık kalacak.

Çilek, rengi, kokusu ve tadıyla bazen alındığı gibi yenebiliyor. Ancak bundan sonra buna çok dikkat edeceksiniz. Bir daha çileği asla yıkamadan yemeyeceksiniz. Çilekten aldığı bir parçayı mikroskopa koyan ve inceleyen adam, korkunç görüntüleri paylaştı. Videoyu, pek çok farklı platformda izleyen milyonlarca insan, artık nasıl çilek yiyeceğini sorgulamaya başlayınca bilim insanları bu konuda açıklama yapma ihtiyacı hissetti. 

Yaz aylarına günler kala artık piyasaya çıkacak... Eğer bunu yapmadan yerseniz perişan olursunuz - Resim : 1

BİLİM İNSANLARI YORUMLADI

Bilim insanları, meyve severlere korkacak hiçbir şeyleri olmadığı konusunda güvence veriyor. Lowa entomolog Don Lewis, "Larvalar 0,05 santimetre büyüklüğündedir ve çıplak gözle bile görülemez. Onları tespit edebilsek bile, buzdolabında öldükleri için bakkal meyvelerinin onları barındırması pek olası değil" dedi.

Yaz aylarına günler kala artık piyasaya çıkacak... Eğer bunu yapmadan yerseniz perişan olursunuz - Resim : 2

HİÇBİR KANIT YOK

En önemlisi, tarlada yetişen gıdaları tüketmenin ayrılmaz bir parçası olan bu meyveleri yemenin zararlı olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Florida Üniversitesi'nden bir böcek bilimci olan Sriyanka Lahiri, 2020'de USA TODAY'e "Gerçek şu ki, çoğu meyvede, depolanmış tahıllarda, kurtulmanın imkansız olduğu bir düzeyde böcek istilası var" dedi. Bu nedenle uzmanlar, ticari meyve yetiştiricileri tarafından yaygın olarak kullanılan bir haşere tespit yöntemi olan tuzlu su tedavisini çileklere vermemelerini tavsiye ediyor çünkü bu, meyvelerin tadını birkaç böcekten ölçülemeyecek kadar kötü hale getirecektir.

Yaz aylarına günler kala artık piyasaya çıkacak... Eğer bunu yapmadan yerseniz perişan olursunuz - Resim : 3