Yedinci kez hapisten kaçtı!

Bir değil, iki değil, üç değil, dört değil! Tam 7 kez hapishaneden kaçtı. Polisler de onun kadar azimli çıktı ve 7. kez yakaladı. Bu kez yakalandığı yer herkesi şaşırttı.

Yedinci kez hapisten kaçtı!

İtalya'da 7 kez hapisten kaçan 'Çingene Johnny' lakaplı Giuseppe Andrea Mastini isimli adam son firarının ardından bu kez de bir ahırda yakalandı. Mastini suç işlemeye 11 yaşında başladı.

Sardunya'daki maksimum güvenlikli bir cezaevinden kaçan Mastini, Sassari kenti yakınlarındaki bir çiftlikte yakalandı. "Aşk için kaçtım" diyen Mastini'nin başka detay vermediği açıklandı.

Her şey 1987 yılında başladı

İflah olmaz bir suçlu olan Giuseppe Mastini, 1987 yılında girdiği cezaevinden firar etti. İki yıl kaçtıktan sonra yakalandı. Kaçışı sırasında bir polis memurunu öldürdü, genç bir kadını kaçırdı ve sayısız hırsızlık yaptı.

1987 yılından bu yana farklı cezaevlerinden 7 kez firar eden Mastini'yi yakalamak için Sassari, Cagliari ve Roma polisi birlikte hareket etti. Kimliğini gizleyebilmek için saçlarını sarıya boyatan Mastini'nin silahsız bir şekilde polislere teslim olduğu belirtildi.

Mastini'nin saklandığı mülkün sahibi olan 51 yaşındaki demirci Lorenzo Panei de Mastini'ye yardım ve yataklık etmekle suçlanarak tutuklandı. Mastini 6 Eylül'de geçici salıverilmesinin ardından firar etmişti.

Giuseppe Andrea Mastini kimdir?

İtalya dünya kamuoyunda Johnny the Gypsy (Çingene Jhonny) veya "Biondino" (İtalyanca sarışın) olarak bilinen Giuseppe Andrea Mastini, İtalyan bir suçludur.

23 Mart 1987 gecesi Roma'da gerçekleştirilen bir dizi silahlı saldırı ve adam kaçırma olayının ardından 1989 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca kanıtlanmış kanıt olmasa da yazar Pier Paolo Pasolini'nin Giuseppe Pelosi ve iki Borsellino kardeşle olan arkadaşlığı nedeniyle cinayetinde olası bir suç ortağı olduğu belirtildi.

6 Eylül 2020'de artık izin aldıktan sonra Sassari'nin maksimum güvenlikli hapishanesine geri dönmüyor ve firar ediyor. Sassari'nin kırsal kesiminde bulundu ve 15 Eylül sabahı hapishaneye geri döndü.

Okuma yazma bilmeyen Mastini, on yaşında ailesiyle birlikte Roma'ya taşındı, bir karavanda ikamet ediyor ve gezintileri yönetiyordu. Tiburtino'nun çocuk suç mahalline sık sık gitmeye başladı ve 11 yaşında bir hırsızlık olayında polisin açtığı bir ateş yüzünden bacağından vuruldu.

İlk suç

28 Aralık 1975 akşamı, aynı yaşta Mauro Giorgio ile birlikte, on bin lira ve bir saat çalarak tramvay şoförü Vittorio Bigi'yi soymaya çalıştı; ancak, bir şeyler ters gitti ve iki çocuk iki tabanca ile ateş etmeye başladı, şoförü öldürdü. Bir hafta sonra 6 Ocak 1976'da delle Messi d'Oro'da (Tiburtina bölgesi) bir çayırda bulunacak olan cesedini sakladı.

Birkaç gün içinde bir taksi şoförünün ifadesi, iki çocuğun kasıtlı cinayet, ağır hırsızlık ve yasadışı tabanca taşıma suçlarından tutuklanmasına yol açtı.