Yılan uzmanı kendisine gönderilen bu video kaydını izleyince koltuğundan 2 metre yukarı fırladı... Avını canlı canlı yutuyor

Dünyanın en büyük yılanlarından biri olan anakondanın yerleşim yerlerinden geçtiğini gören halk, kayıt altına almak için telefonlarına sarıldı. Ormanlarla çevrili bölgede vahşi hayvan görmek yeni bir durum olmasa da bölge halkı daha önce hiç bu kadar yakından dev yeşil anakonda görmediklerini söyledi.

Yerde sürüne sürüne göle doğru giden dev sürüngeni gören halkın ağzı açık kaldı. Brezilya'da bulunan bir yerleşim yerinin etrafı ormanlarla çevrili olsa ve bölgedeki pek çok kişi vahşi hayvanlarla sık sık karşılaşsa da ilk defa bu kadar yakından yeşil bir anakonda gördüklerini söylediler. 

DÜNYANIN EN BÜYÜKLERİNDEN BİRİ

Dünyanın en büyük yılanlarından biri olan yeşil anakonda, 11 Mart'ta Brezilya'nın Mato Grosso do Sul eyaletindeki Bonito şehrinde videoya çekildi. Yılan, mahalle sakinlerini görünce mahallede sürünerek göle doğru ilerlemeye başladı. 

AVLARINI CANLI CANLI YUTUYORLAR

Dev anakondalar, avlarını canlı canlı yutmalarıyla tanınıyorlar. Anakondaların avını canlı şekilde yuttuğuna dair birçok kayıtlı vaka var. 

Yılan uzmanı kendisine gönderilen bu video kaydını izleyince koltuğundan 2 metre yukarı fırladı... Avını canlı canlı yutuyor - Resim : 1

YEŞİL ANAKONDA 

Latince ismiyle Eunectes murinus olarak bilinen yeşil anakonda, boagiller familyasından  Venezuela, Bolivya, Guyana ve Kolombiya'da yaşayan, anakonda cinsinden dünyanın en büyük ve en ağır yılan türü. Yaygın anakonda, su boası ya da sadece anakonda olarak da bilinir. Komodo ejderiyle (Varanus komodoensis) birlikte pullu sürüngenler takımının (yılanlar ve kertenkeleler) en ağır türü olarak kabul edilir. Bilinen en büyük örneği (2000'de keşfedildi) 5.21 m uzunluğunda ve 97.5 kg ağırlığında bir dişi idi.