Yılın ilk Kanlı Ay tutulması! İşte 6 ay sürecek etkileri

16-22 Mayıs Haftasında Gökyüzü Enerjisi

 Herkese sağlıklı, mutlu ve güzel haberler alacağı bir hafta geçirmesini dilerim.

Haftaya çok önemli bir Ay tutulması ile başlayacağız.16 Mayıs Pazartesi günü 07.14’te Akrep burcunun 25 derecesinde tam Ay tutulması yaşayacağız. Tutulma Amerika, Afrika ve Avrupa‘da gözlemlenirken, ülkemizde görülmeyecek. Ay tutulmaları, duygusal ve psikolojik sonlanmalar ve kadınları ilgilendiren konuların gözle görülür bir şekilde ortaya çıkmasını sağlayan güçlü dolunaydır. Akrep burcundaki bu tutulmanın tam tutulma olması etkilerini daha güçlü bir şekilde ortaya çıkaracağını gösteriyor. Özellikle tutulmanın gözlemlendiği ülkelerde etkileri çok daha güçlü bir şekilde ortaya çıkacaktır. Önümüzdeki altı aya yayılacak olan bu etkiler arasında güçlü doğa olayları da olabilir. Özellikle depremler, tsunami, sel ve su baskınları gibi konulara dikkat etmek faydalı olacaktır. Sudan gelebilecek salgın hastalıklar, cinsel yolla bulaşan hastalıklardaki artışlar da söz konusu olabilir. Ay tutulmaları özellikle kadınları ilgilendiren konuları ön plana çıkarttığı için, bir kadın lideri ilgilendiren durumların ortaya çıkması, kraliçenin sağlığının gündemde olması söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra finansal konularda yaşanacak zorluklar, gıda ve emlak fiyatlarındaki artışlar devam edecektir. Tutulma yöneticisi olan Mars’ın Balık burcunda olması ve Neptün ile kavuşumda olması denizlerdeki askeri hareketlilikleri arttırabilir. Aynı zamanda sudan gelebilecek zararlar olarak, deniz korsanlarının bir gemiyi kaçırması, bir geminin batması gibi durumlar yaşanabilir. Bunun yanı sıra bu açı bireysel bazda ise, kandırılmaya veya kendimizi kandırmamıza fazlası ile müsaitlik verecektir. Doğum ve ölüm olaylarında artışlar olabileceği gibi çok fazla intihar haberi duyabiliriz. Tutulma anı haritasında İkizler burcunun yükselmesi ve bu burcun yönetici gezegeni olan Merkür’ün hem geri harekette hem de 12. Evde olması çocukların ve gençlerin sağlığını ve eğitim hayatını ilgilendiren konular ile de muhatap olacağımızı gösteriyor. Tutulmanın Güney Ay Düğümü bendinde olması ve tutulmanın yükselen burcunun gezegeninin de geri harekette olması, geçmişten gelen konuların gün yüzüne çıkacağını gösteriyor. Gizli saklı kalmış konuların ortaya çıkması veya geçmişten gelen konular ile ilgili yüzleşmeler yaşayacağımızı gösteriyor. Tutulmada Satürn‘ün tutulma derecesine yapmış olduğu sert açı ise, özellikle devlet liderlerinin alacağı kararlara işaret ediyor. Bunun yanı sıra tutulmanın 12. Evde gerçekleşiyor olması, hastaneler ve hapishaneler ile ilgili konuları da gündeme getirecektir. Hapishanelerdeki isyanlar veya mahkumlara getirilecek aflar söz konusu olabilir.

Bireysel bazda ise, ilişkilerde sonlanmalar yaşanabilir. Geçmişten gelen hesaplaşmalar, kapanmamış defterlerin yeniden açılarak çözüme ulaşması, korkularla yüzleşmeler, hayatlarımızda alacağımız önemli kararlar söz konusu olurken, sağlıkla ilgili konulara da dikkat etmemiz gerektiğini söylüyor. Yeni anlaşma ve sözleşmeler için ise Haziran başını beklemek daha sağlıklı olacaktır. Yine 2004 ve 2013-2014 yılları arasında yaşadığımız konuların benzerlerini yaşayabiliriz veya o yıllardan gelen kapanmamış konuların ortaya çıkışı ile muhatap olabiliriz. Hayatlarımızda yeni olana yer açmamız için sonlanma ve bitişleri yaşatacak olan bu tutulma, bir temizlik niteliğinde olacaktır. Tutulmadan en çok sabit burç olan Boğa, Akrep, Kova ve Aslan burçları etkilenecektir.

Koç ve Yükselen Koç: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, finansal konularınız ön planda olacaktır. Özellikle ortak kazanımlar, miras, vergi, nafaka ve kredi konuları ile ilgili sonlanmalar veya başlangıçlar söz konusu olabilir. Yeni eğitimler, taşınmalar, seyahatler ve kardeşlerinizi ilgilendiren konular gündeminize gelebilir. Ayrıca sağlıkla ilgili konularda da dikkatli olmanız faydalı olacaktır.

Boğa ve Yükselen Boğa: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, ikili ilişkileriniz ve ortaklı işleriniz ön planda olacaktır. Yolunda gitmeyen ilişkilerinizi bitirme kararı alabilirsiniz veya eskiden gelen kapanmamış ilişkilerinizde hesaplaşmalar yaşanabilir. Ortaklı işleriniz ve partnerinizi ilgilendiren konularda önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Finansal konularda riske girmenizi gerektirecek konulardan uzak durmanız faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra arkadaş çevreniz ile ilgili hayal kırıklıklarına da dikkat etmelisiniz.

İkizler ve Yükselen İkizler: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, iş hayatınız, sağlığınız ve günlük rutinleriniz ile ilgili konular ön plana çıkacaktır. İş hayatınızda değişimler yaşanabilir, günlük hayatınızın rutinlerini değiştirebilirsiniz, iş yerinizi veya evinizi taşıma kararı alabilirsiniz. Bu tutulma ilişkiler açısından da sizlere sonlanmaları ve yeni başlangıçları beraberinde getirecektir. Bunun yanı sıra, kariyer hayatınızı ilgilendiren konularda önünüzü göremediğiniz durumlar yaşayabilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, aşk hayatınız ve çocuklarınızı ilgilendiren konular ön plana çıkacaktır. Bu tutulmadan en olumlu etkilenecek burç sizsiniz. Hayatınıza yeni bir partner girebilir. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen Yengeç burçları oldukça olumlu etkiler altında olacaktır. Geçmişten gelen korkularınız ile yüzleşebilirsiniz. Özellikle yurt dışı bağlantılı işler, hukuksal konular ve eğitim konularında da oldukça olumlu etkiler altında olacaksınız.

Aslan ve Yükselen Aslan: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, ev yaşantınız, aileniz ve ebeveynlerinizi ilgilendiren konular ön planda olacaktır. Bu dönem, taşınma kararı alabilir, gayrimenkul alım satımı yapabilir, ebeveynlerinizin sağlık konuları ile ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca sosyal çevrenizi ve arkadaş gruplarınızı değiştirebilirsiniz. Bu tutulmada uzun zamandır görmediğiniz eski bir arkadaşınız ile karşılaşabilirsiniz ve bu karşılaşma sizlere kadersel kapılar açabilir. Aynı zamanda, borçlar ve finansal konularda da oldukça dikkatli davranmanız gerekiyor.

Başak ve Yükselen Başak: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, taşınma kararı alabilirsiniz. Özellikle çevre veya şehir değişimi gibi durumlar söz konusu olabilir, kardeşlerinizi ve yakın çevrenizi ilgilendiren konular ile muhatap olabilirsiniz. Bunun yanı sıra, ikili ilişkileriniz ve ortaklı işlerinizde hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz. Kariyerinizi ilgilendiren konularda yön değişimleri yaşanabilir. Kariyer konusunda alacağınız kararları Haziran başına ertelemeniz faydalı olacaktır.

Terazi ve Yükselen Terazi: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, finansal konularınız ön planda olacaktır. Finansal konularınızda bitişler ve yeni başlangıçlar yaşanabilir. Yurt dışı bağlantılı işlere imza atabilirsiniz. Sağlıkla ve iş hayatınız ile ilgili konularda belirsiz durumlar yaşayabilirsiniz. Gündeminizde iş değişikliği yapma gibi konular varsa, bu konuyu biraz daha ertelemeniz ve harcamalarınıza da özen göstermeniz faydalı olacaktır.

Akrep ve Yükselen Akrep: Bu hafta sizin burcunuzda meydana gelecek olan tutulma, hayatınızda köklü değişimleri de beraberinde getirecektir. Özellikle ikili ilişkiler, kariyer hayatı ve aileniz ile ilgili konular ön planda olacaktır. Bu konularda kadersel etkiler altında olacaksınız. Sizleri oldukça değiştirecek olan bu tutulma, geçmişten gelen bütün hesaplaşmalarınızı da kapatacaktır. Sağlığınızı ilgilendiren konulara dikkat etmeniz faydalı olacaktır. İş değişikliği yapmak gibi bir planınız varsa, bu konuyu Haziran başında değerlendirmeniz daha sağlıklı olacaktır. Yurt dışı bağlantılı işleriniz ve hukuksal konularınızda belirsiz durumlar yaşayabilirsiniz, bu konularda kandırılma ve hayal kırıklıklarına karşı dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Yay ve Yükselen Yay: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, bilinçaltınıza attığınız konular ile ilgili yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınızı ilgilendiren konulara dikkat etmelisiniz. Özellikle eskiden yaşadığınız bir sağlık sorunu tekrardan gündeminizde olabilir. İkili ilişkileriniz ve ortaklı işlerinizde ani kararlar almamaya özen göstermeniz ve bu konularda alacağınız kararları Haziran başına ertelemeniz faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra aile yaşantınız ile ilgili konularda dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, sosyal ve arkadaş çevrenizde değişimler meydana gelebilir, özellikle bir kadın arkadaşınızı hayatınızdan çıkartabilirsiniz. Bunun yanı sıra, kariyerden kazandığınız paralar ile ilgili konular da ön plana çıkabilir. Ortak kazanımlar, miras, borçlar ve kardeşlerinizi ilgilendiren konularda yeni gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yeni işlere veya projelere imza atarken dikkatli olmanız fayda olacaktır.

Kova ve Yükselen Kova: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, kariyer hayatınızı ilgilendiren konular ön planda olacaktır. Bu dönem kariyer hayatınızda yön değişimleri yaşayabilirsiniz. İş değişiklikleri yapabilir, kendi işinizi açma kararı alabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız ve aşk hayatınız ile ilgili konular da ön plana çıkabilir. Bu konularda alacağınız kararları Haziran başına ertelemeniz sizler için faydalı olacaktır. Finansal konularda atacağınız adımlarda da dikkatli olmalısınız.

Balık ve Yükselen Balık: Bu hafta Akrep burcunda meydana gelecek olan ay tutulması ile birlikte, yurt dışı bağlantılı işleriniz, hukuksal konularınızda bitişler ve yeni başlangıçlar gündeminize gelebilir. Yeni eğitimlere başlama kararı alabilirsiniz. Aileniz, ev yaşantınız ve ebeveynlerinizi ilgilendiren konular da ön plana çıkabilir, taşınma kararı alabilirsiniz. Bu konularda alacağınız kararları Haziran başına ertelemeniz daha faydalı olacaktır. Aynı zamanda, biraz ne yapacağınıza karar vermekte zorlanabilirsiniz. Hayal kırıklıkları yaşamamak adına ikili ilişkilerinizde alacağınız kararlarda dikkatli olmanız faydalı olacaktır.