Üniversite kayıt dondurma nasıl yapılır? YÖK kayıt dondurma kararını açıkladı!

YÖK’ten yeni karar! YÖK Başkanı Erol Özvar resmen açıkladı. Üniversite öğrencilerine kayıt dondurma hakkı tanınacak. Depremler nedeniyle uzaktan eğitime geçen üniversiteler ile ilgili yeni kararlar alındı. YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite öğrencilerinin talep etmeleri durumunda kayıtlarının dondurulabileceğini duyurdu. Peki, Üniversite kayıt dondurma nasıl yapılır? Kayıt dondurmak için şartlar ne? Kayıt dondurma süresi ne kadar? İşte YÖK’ün açıklaması…

Üniversite kayıt dondurma nasıl yapılır? YÖK kayıt dondurma kararını açıkladı!

YÖK’ten uzaktan eğitime geçen üniversiteler ile ilgili yeni karar! Talep eden öğrenciye kayıt dondurma hakkı tanınacak.

Üniversitelerde 20 Şubat’ta başlayacak uzaktan eğitim ile ilgili kararların  Nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirileceğini belirten YÖK Başkanı Erol Özvar, öğrencilerin istemeleri halinde kayıt dondurabileceklerini belirtti.

ÜNİVERSİTELERDE KAYIT DONDURMA NASIL OLACAK?

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamaları şu şekilde:

“Yükseköğretim programlarında kayıtlı olan ve talep eden öğrencilerin ilgili yükseköğretim kurumlarınca bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve bu sürenin programın azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verilmiştir”.

KAYIT DONDURMA NASIL YAPILIR?

Zorunlu nedenlerden dolayı veya eğitimini başka bir eğitim kurumunda izlemek amacıyla bir öğrenci üniversiteden uzaklaşmak isteyebilir. Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için Üniversite Yönetim Kurulu’na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır. Kayıt dondurmasına izin verilen öğrenci, izin süresinin sonunda başka bir karar gerekmeksizin eğitimine devam eder.