Yol haritası belirlenecek! CHP kulislerinde neler konuşuluyor? tv100 Editörü Betül Araz aktardı

tv100 Editörü Betül Araz, 28 Mayıs’taki seçimlerin ardından CHP kulislerinde konuşulanları aktardı. CHP’de yol haritası belirlenecekken; MYK, PM ve il başkanlarıyla toplantı yapılacak.

İlk turda yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti.

53 milyon 841 bin 299 seçmenin oy kullandığı Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52,14 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,86’da kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yol haritası belirlenmeye devam ediyor. CHP kulislerinde konuşulanları tv100 Editörü Betül Araz aktardı.

tv100 Editörü Betül Araz’ın aktardığı bilgiler şu şekilde:

CHP’de bundan sonraki süreçte neler yapılacağı biraz daha netlik kazanmış durumda. Geçtiğimiz dakikalarda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in bir değerlendirmesi oldu. Cuma günü milletvekilleri Meclis’te yemin edecekler.

"CHP 3 GRUP BAŞKANVEKİLİ BELİRLEYECEK"

Yemin töreninin tamamlanmasının ardından hemen bir gün sonra cumartesi günü CHP grubu kapalı olarak milletvekilleriyle bir toplantı gerçekleştirecek. O toplantıda CHP üç grup başkanvekilini belirleyecek”