Tam 170 kür kemoterapi gördü her şey bitti dedikleri anda baba oldu!

17 yaşında beyin tümörü teşhisi konan ve dünyanın en fazla kemoterapisini alan Jonathan Jones, asla çocuk sahibi olamayacağını düşünüyordu. Genç yaşta spermini donduran adam, mucizevi bir şekilde kısa süre önce ilk çocuğu JJİ'yi kucağına aldı.

Tam 170 kür kemoterapi gördü her şey bitti dedikleri anda baba oldu!

Jonathan Jones, toplam 170 kür kemoterapi aldı. Şu an 32 yaşında olan Jones, bir mucize yaşadı. Yıllardır kanserle mücadele eden Jonathan çocuk sahibi oldu.

Arkadaşları ve ailesinden sadece bir kısmı, ölümcül olan beyin tümörünün Jonathan'ın sol beyin lobunu (beynin davranıştan sorumlu kısmını) ele geçirdiğini biliyordu.

Jonathan'ın 55 yaşındaki annesi Alison Keen, oğlunda yolunda gitmeyen bir şeyler olduğundan şüphelendi. Oğlunun kanser olduğunu öğrenen anne o kadar çaresizdi ki, onu Manastıra götürdü. Ona oğlunda psikolojik olarak bir sorun olmadığını söylediler.

Ardından anne, Jeremy Kyle Show'u aradı fakat Jonathan televizyona çıkmayı reddetti.
17 yaşında, bir nebzede olsa kendini daha idyi hisseden Jonathan, bir arkadaşı ve ailesiyle birlikte Hong Kong'a bir geziye gönderildi. Jonathan bu gezi hakkında şunları söyledi:

“Bu bir dönüm noktasıydı. Oradayken korkunç baş ağrıları çektim. Kendimi alkole bıraktım. İçmek vücut semptomlarım için yapabileceğim en iyi şeydi çünkü bu beni susuz bıraktı ve beynimdeki şişliği azalttı.'

Jonathan geziden döndüğünde, okulunun bitişini kutlamak için Newquay'e geziye gitti. Gezi sıresında işler kötüye gitti ve evine gitmek zorunda kaldı. Jonathan bu geziyi, yataktan kalkabildiği son sefer olarak hatırlıyor.

"Annem ve üvey babam beni hastaneye götürdüler ve gözlerimin arkasındaki basıncı kontrol etmelerini istediler. Görünüşe göre bu normaldi. Daha sonra beni birçok kez doktorlara götürdüler ve bana ya akşamdan kalma ya da viral bir enfeksiyon geçirdiğim söylendi. Ailem çıldırdı."

Jonathan'ın annesi, 2007 yılının Temmuz ayının sonunda onu tekrar doktora götürdü ve beyin taraması yapılmasını talep etti. Bir MRI taraması yapıldı ve bir saat içinde portakal büyüklüğünde bir beyin tümörü teşhis edildi.
Cerrahlar, Jonathan'ı Coventry Üniversite Hastanesi'nde ameliyata almak için diğer hastaların randevularını iptal etti.

Annesine Jonathan'ın ameliyat masasında %30 oranında öleceği ya da tümörün iki hafta daha kalması durumunda onu öldüreceği söylendi. Ameliyatın başlangıcından yedi saat sonra tümörün %98'i alındı. Ardından yapılan testler sonucu kanserli bir Oligodendroglioma olduğu ortaya çıktı ve radyoterapi verildi.

Tam 170 kür kemoterapi gördü her şey bitti dedikleri anda baba oldu! - Resim : 2

Doktorlar Jonathan'a hayatının geri kalanının kemoterapi ile geçeceğini söyledi. Jonathan o zamandan beri 14. tedavi yılı olan 2021'den bu yana kemoterapi ilaçları kullanıyor. Şimdi dört haftalık sikluslarda, yaşı ilerledikçe altı haftaya çıkarılacak.

Doğurganlığı konusunda endişelenen Jonathan, iyileşme umuduyla daha sonra baba olurum düşüncesiyle spermini de dondurdu.

Kanser tedavisi, sperm üretimini tamamen yavaşlatabilir veya durdurabilir. Bu bazı erkeklerde kalıcı kısıra sebep olabilir.

Jonathan, 20'li yaşlarında evlendi ve on yıl evli kaldılar. Jonathan, Danielle Taylor ile 2019'da Birmingham'da bir barda tanışmıştı. Jonathan bu tanışmayı "Anında oldu. İnsanlarla tanışmaktan vazgeçmiştim. Fakat o farklıydı" diye anlattı.

Kişisel antrenör olan 31 yaşındaki Danielle ise Jonathan'la olan ilişkisi hakkında şunları aktardı:

"Bana beyin tümöründen bahsettiğinde bu evliliği erteleyeceğimi düşündü. Fakat bu onu daha fazla tanımak istememi sağladı. 'Ne harika bir adam' diye düşündüm. Benim için öyleydi. O sadece milyonda bir."

Danielle, ilişkilerinin beşinci ayından sonra hamile kaldı fakat bunu hiç planlamamışlardı. Kadın, maalesef düşük yaptı. Ardından ailesine danışması üzerine Jonathan'la tüp bebek yapamaya karar verdiler. Ama şaşırtıcı bir şekilde, altı ay sonra tekrar doğal yollardan gebe kaldı.

Oğulları JJ bu yıl Mayıs ayında doğdu. Danielle'in önceki bir ilişkisinden beş yaşında Brody ve yedi yaşında Sophia adında iki çocuğu var. Çift gelecek yıl başka bir bebek daha istiyor.

Jonathan bu süreçte hayır işlerine yöneldi ve aynı zamanda No Brainer adlı kendi giyim şirketini kurdu. Gelirinin bir kısmı Brain Tumor Charity'ye gitti.

Doktorlar Jonathan'a beyin tümörü semptomlarını daha ciddiye alması gerektiğini söyledi.

Jonathan yaşadığı mucizeyi ve sevinci şu sözlerle anlattı:

"Hep baba olmak istemiştim ama 170 kürden fazla kemoterapi aldığım için bir çocuğum olacağını düşünmemiştim. JJ kesinlikle bir mucize. Hikayemin diğer insanlara güç ve umut olmasını istiyorum. Farkındalık yaratabilmek ve umut verebilmek benim için dünyalar demek. JJ ve Danielle ile kemoterapi dışında hayatım mükemmel. JJ çok büyük bir nimet” açıklamasını yaptı.