6'lı masadan kalkma konusunda ne yönde oy kullandı? Aytun Çıray ilk kez tv100’de açıkladı

tv100'ün gündemi belirleyen programı Taksim Meydanı'nda Aytun Çıray, 3 Mart'ta İYİ Parti lideri Meral Akşener'in altılı masadan kalkma süreciyle ilgili yapılan görüşmede "Ben oy vermedim. Çekimser kaldım." dedi. Çıray, cumhurbaşkanı yardımcılığı formülünün CHP'ye ait olduğu belirtti.

Siyasal iletişimci Ferhat Murat, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteci Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. 27. Dönem Milletvekili Aytun Çıray yayına bağlanarak gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"KENDİSİ İÇİN DE SADECE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BİRİNİ ADAY GÖSTEREMEDİĞİ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ"
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yaptığı konuşmayla ilgili Çıray "Onların da yarattığı merakla, çok ciddi bir vizyon, misyon ve yeni bir ufuk konuşması bekledim. Herkesi suçlayan, kendisi hariç herkesin hatalı olduğunu söyleyen. Kendisi için de sadece belediye başkanlarından birini aday gösteremediği için özür diledi." dedi. 

"MASADAN KALKMA KONUSUNDA ÇEKİMSER OY VERDİM"
Meral Akşener'in altılı masadan kalkmasıyla ilgili Çıray "Bu masadan kalkma hadisesi doğduktan sonra birçok kişi beni arayarak ‘Bu iş bozulmamalı’ dediler. O dönemde çok etkili bir konumda değildim." sözlerine yer verdi. Sevinç'in "Masadan kalkma konusunda görüşme yapıldı, siz ne yönde oy kullandınız?" sorusuna Çıray "Ben oy vermedim. Çekimser kaldım." cevabını verdi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI FORMÜLÜ CHP’YE AİT"
Sözlerini sürdüren Çıray "‘Sayın Akşener’in masaya geri daveti için şart bulunsun’ dedik. Ben de Sayın Çömez’i aldım, Sayın Akşener’e gidip bunları anlattım. Akşener de ‘Bu düşünülebilir bir çözüm yolu olabilir’ dedi. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı formülü CHP’ye ait." ifadelerine yer verdi.