Adana, Hatay, Mersin, Antalya, Burdur, Isparta, Osmaniye ve Konya. Dünyadan kırmızı kodla acil geçildi. Büyük ölümler başlayacak bu son uyarı

Dünya Meteoroloji Örgütü'nden Akdeniz bölgesindeki ülkelere kırmızı kodlu uyarı geldi. Türkiye'de Akdeniz bölgesindeki illerimiz arasında Adana, Hatay, Mersin, Antalya, Burdur, Isparta, Osmaniye ve Konya yer alıyor. Bu illerimizde önümüzdeki günlerde aşırı sıcaklar bekleniyor. Aşırı sıcaklarda dışarı çıkan vatandaşlar yüksek ölüm riskiyle karşı karşıya kalacak.

Adana, Hatay, Mersin, Antalya, Burdur, Isparta, Osmaniye ve Konya. Dünyadan kırmızı kodla acil geçildi. Büyük ölümler başlayacak bu son uyarı

Türkiye ve dünya ülkeleri son günlerde sıcaklıklar nedeniyle zor zamanlar yaşıyor. Özellikle Türkiye'de coğrafi nedenlerden dolayı bazı illerimiz, diğerlerine göre çok daha fazla sıcaklık alıyor. 

DÜNYA METEOROLOJİ ÖRGÜTÜ'NDEN "KIRMIZI" KODLU UYARI

Dünya Meteoroloji Örgütü'nden Akdeniz bölgesindeki illerimize yönelik çok önemli bir uyaru geldi. Meteoroloji Örgütü'nün uyarısı "kırmızı" kodla ve çok acil olarak geçildi. 

Söz konusu uyarıda, "Akdeniz ülkeleri yoğun sıcak hava dalgasında pişmeye devam ediyor ve sıcaklık rekorları kırılabilir. Güvende kalmak için ulusal meteorologların uyarılarına ve tavsiyelerine kulak verin" ifadelerine yer verildi. 

EVDEN ÇIKMAYIN 

Dünyadaki uzmanlar, yüksek sıcaklıklar geçene kadar insanları saat 11.00 ile 18.00 arasında evden çıkmamaya davet ediyor. Araştırmacıların ortak görüşüne göre ağustos ayı, temmuz ayından çok daha sıcak geçecek. İşte bu tarihten itibaren ölümler baş gösterebilir. Saat 11.00 ile 18.00 arasında sokağa çıkanların yüksek ölüm riskiyle karşılaşacağı ifade ediliyor.  

Adana, Hatay, Mersin, Antalya, Burdur, Isparta, Osmaniye ve Konya. Dünyadan kırmızı kodla acil geçildi. Büyük ölümler başlayacak bu son uyarı - Resim : 1