Akşener ve İmamoğlu seçim öncesinde SÜNNİ İTTİFAKI mı kurdular?

Bir “özlü söz” ile başlayalım.

Her canlı, CHP’lilerin ve FETÖ’cülerin linçini tadacaktır.

Söylemiştik ama değil mi biz?

Meral Akşener ve İyi Parti de CHP’lilerin linçinden kurtulamazlar” dedik.

Ya benimsin ya toprağın!

Yoksa ölümlerden ölüm beğen.

Daha billboard nedir ki…

O bitmeden Halk TV yazarı Ayşenur Arslan’ın iki gün önceki yazısıyla karşılaştık. Dediğine göre şahsen tanımadığı ama “Yakasında AKP rozetiyle meclise giden bir siyasetçi” diye tanımladığı bir kişi, yanındaki üst düzey İyi Partili ile 2023 seçimine iki ay kadar kala Akşener’i ziyarete gitmiş. Tabii adaylık mevzusu konuşuluyor malum. Akşener ne dese beğenirsiniz: “Sizce ben Alevi-Kürt bir Cumhurbaşkanı seçtirir miyim? Siyasi çizgim buna izin verir mi! Asla!”

Söz konusu kişinin milletvekili olmadığı anlaşılıyor. Çünkü Ayşenur yazıda onu “Epeydir o cepheden uzak ama siyasetten kopmamış bir kişi” olarak tanımlıyor. Bu meçhul şahsı, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Deniz Baykal’ın kasetini getiren “maskeli şahıslar”a benzetsem de gerçek kişi olarak kabul edip, Ayşenur’un yazdıklarının doğru olduğunu varsayalım.

BU GERÇEK İLK KEZ Mİ İFŞA EDİLİYOR?

Şimdi arkamıza yaslanalım ve dokuz ay öncesine dönelim. Unutmadık değil mi seçim atmosferini?

Soru şu:

“Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyor muydu?”

Hayır!

Tam tersine, hatırlayın, Meral Akşener durup durup dolaşıma soktuğu “Kazanacak aday” lafını ediyor, Halil İbrahim Oral gibi İyi Parti milletvekilleri de “Kemal Kılıçdaroğlu Alevi, Sünni seçmen açısından bu endişe verici” gibi laflarla bu Aleviliğin altını çiziyorlardı. Meral Akşener de kızmış gibi davranarak arkadan dolanıyor ama yoluna devam ediyordu. Akşener bunları yaparken, bugün kontrol altında tuttuğu CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Alevi belediye başkanlarıyla önde gelen isimleri tasfiye eden Ekrem İmamoğlu ile de o ünlü SARAÇHANE İTTİFAKI’nda kucaklaşıyordu. Zaten açık açık Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığına aday olması gerektiğini de ifade ediyordu Meral Akşener.

Peki Altılı Masa’yı devirip zehir zemberek açıklamalar eşliğinde Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’a çağrıda bulup, “Elinizi taşın altına koyun ve ortaya çıkın” diyen kimdi?

Meral Akşener.

ANADOLU’DA DOLAŞAN CHP’LİNİN KULLANDIĞI ALEVİ KARTI

Tam o sıralarda üst düzey bir CHP’li Anadolu’yu karış karış dolaşarak Kemal Bey'in Alevi kimliği nedeniyle kazanamayacağını dillendiriyordu. Kimi iddialara göre bu dolaşan kişi İmamoğlu’nun desteklediği bir isimdi.

Öyle anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu’nun Alevi-Kürt kimliği üzerinde tepinilerek alttan alta yürütülen bu sinsi kampanya bir sır değildi. Bugün Meral Akşener’i, “İyi Parti’nin oyu yüzde 16’ya çıkmıştı ama talimat vererek çalışmaları durdurdu” diye suçlayan Ümit Özdağ ise, “Kemal Kılıçdaroğlu seçilirse Türkiye’de iç savaş çıkar” tarzı “teorilerini” dillendiriyordu. Ama utanmadan Kemal Bey'le “gizli protokol” imzalayanın da kendisi olması nedeniyle, ahlaki değer yargıları konusunda siyaset bilimi derslerinde case study olarak okutulabilecek bir siyasetçi profili sergiliyordu.  

AKŞENER VE İMAMOĞLU’NUN ORTAK TASARIMI MIYDI BU PROJE?

Ben Meral Akşener’in öyle Alevi düşmanı olduğunu sanmıyorum. O cumhurbaşkanlığını kazanmaya odaklanmıştı ve bunun için bir SÜNNİ ADAY peşindeydi ve o da EKREM İMAMOĞLU’ndan başkası değildi. Kendini anlatırken “Sünni bir ailenin çocuğuyum” kaydını düşen Ekrem İmamoğlu ile kurulan ve bugün yine Saraçhane eliyle bozulan KUCAKLAŞMA İTTİFAKININ temelini daha o zaman abla-kardeş olarak atmışlardı.

Ayşenur Arslan’ın iddiası doğruysa ve Akşener “Alevi-Kürt bir Cumhurbaşkanı seçtirir miyim?” demişse o vakit cumhurbaşkanı adaylığına istediği kişi olan Ekrem İmamoğlu ile ortak olarak tasarısıydı bu. Ne var ki ona güvenip Masa'yı devirdiğinde ve “Çıkın ortaya” çağrısında bulunduğunda yediği İmamoğlu kazığıyla iyot gibi açıkta kalmıştı.

Şimdi her konuşmasında “Korktular” demesinin sebebi bu. 

Peki, bu Alevi eksenli Meral Akşener saldırılarının sebebi ne olabilir? CHP’ye destek vermeyen İyi Parti’yi kurulduğu güne pişman etmek mi?

Hayır, bir sebebi daha var.

ALEVİ VE KILIÇDAROĞLU YANLILARINA KIRMIZI KART

O da Ekrem İmamoğlu’nun tasfiye ettiği Alevi ilçe başkanları ve belediye başkanları tartışmasını kendilerinin dışına taşımak ve yapılanları örtbas etmek.

Yalan mı?

Battal İlgezdi, Ali Kılıç, Şerdil Dara Odabaşı, Turan Hançerli, Şükrü Genç, Muammer Keskin, Bülent Kerimoğlu, Kemal Deniz Bozkurt gibi isimlerin gönderilmesi nasıl açıklanabilir. Kimi ilk dönem görevini yapıyordu ama buna rağmen tasfiye edildiler. Ortak özellikleri Alevi ve kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemiş olmaları...

Ayşenur büyük Türk Düşünürü ve CHP’nin kanaat önderi Levent Gültekin ile de konuşmuş. Gültekin ona “İmamoğlu’na desteği bombalayacaklar. Sonunda kaybederse ‘Aleviler boykot ettiği için kazanamadı’ diyecekler. Böylece seküler kesimin de Alevi karşıtı olmasının yolunu açacaklar…” buyurmuş.

Zekâ çok farklı bir şey.

Ayşenur bu süper çıkarımı benim “Sünni İmamoğlu Alevileri tasfiye ederek CHP’yi nereye sürüklüyor?” başlıklı yazımla da ilişkilendirmiş. Yazdıklarıma tek dayanak ise Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin “İstanbul’da Kürt-Alevi tasfiyesi yapılıyor” sözleriymiş. Tek o değil onlarca var ama daha ne olsun? Kaldı ki kaynaklarımın ismi cismi belli. Seninki gibi “Yakasında AKP rozeti taşıyan ama Meclis’e giden. Diğer yandan da siyasetten de epey uzak” bir meçhul şahıs değil.

Ayşenur haklı olarak CHP’nin iktidara gelmesini istiyor da üzgünüm bu seçim yoluyla olacağa hiç benzemiyor.

Ayşenur acaba “CHP’nin de tıpkı PKK gibi silahlanması ve bu yolla AKP’nin bileğini bükmesi gerektiği” yolundaki eşsiz fikirlerinde hâlâ ısrarcı mı?

Hani bilelim de…

Seçimle ya da bir şekilde mi acep…