Telef olmuş 25 tane çinçila bulundu

Ankara’nın Altındağ ilçesinde 25 adet telef olmuş, Güney Amerika tavşanı olarak da bilinen çinçilalar bulundu. Hayvanların zehirlenerek araçtan atıldığı şüphesi üzerinde duruluyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde ailesi ile birlikte giderken görülen ve bir vatandaşın ihbari üzerine yerde hareketsiz yatan Güney Amerika tavşanı olarak da bilinen telef olmuş çinçilalar bulundu.

Olay yerine Altındağ Belediyesi Veteriner Ekipleri ve Polis yönlendirildi.

Yapılan tahkikatlar sonucu çinçilaların 25’inin telef olduğu 15’inin ise can çekiştiği belirlendi.

Hayvanları bulan İsmail Berken, “Giderken eşim ailemle beraber hayvanları gördük. İlgili mercilere aradık. Polis, belediye, zabıta, jandarma her yeri aradık.

Haberin Devamı

Sonunda geldiler hayvanlar için şu an tahkikat yapıyorlar. Cinsi çilçilaymış.

Güney Amerika'da yetişen bir hayvanmış. Biz de internetten tavşana benzeyen hayvanları araştırıp öyle öğrendik.

Biz geldiğimizde bayağı hiç kimse yoktu. Saatlerce burada kaldık, bekledik. Hayvanların yerlerini tespit etmeye kaç tane olduklarını falan saymaya çalıştık.

Biz biraz saymıştık tabii ama görevli arkadaşlar 25 tane olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

Daha sonra alt tarafta görmediği hayvanları da gösterdim. Yavru olan hayvanlar var, onları da görmemişler. Onların hepsini gösterdik.

Organize bir şekilde arabanın arkası açılmış yol boyunca atarak ilerlemiş." dedi. 

"Zehirleme yoluyla öldürülmüş" 

Hayvanların zehirlendiğini söyleyen İsmail Berken “Bir zehirlenme yoluyla öldürülmüş, katledilmiş. Bakın hala can çekişenler var. Saat 10:00’da geldik biz buraya. Geldiğimizde hayvan can çekişiyordu. Hala orada can çekişiyor. Otların içinde canlıları da var. Birazdan çıkartıp kutuların içine koyup kaldıracaklar” dedi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediye Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’nde Emre Çınar, " Zehirlenme vakası olduğunu düşünüyoruz. Birinin buraya bıraktığını düşünüyoruz. dedi. Çınar, zehirlenen hayvanların çinçilla olduğunu, Güney Amerika tavşanı olarak bilinen, dünyanın en değerli kürk hayvanları arasında bulunan çinçillanın Türkiye’de pet hayvanı olarak da kullanıldığını kaydetti.

Sonraki Haber