App-Store'a geliyordu şimdi tüm dahili Apple uygulamalarına ekleniyor

Apple, iPhone'lar ve diğer tüm cihazlarında dahili yüklenmiş olarak gelen uygulamalara daha fazla reklam getirmeyi planlıyor.

Apple, Haritalar'da restoran, mağaza veya yakındaki diğer işletmeleri aradığınızda öneriler gösterebilen arama ağı reklamlarını dahili olarak test etmeye başladı. Geliştiriciler, "bulmaca oyunları" veya "fotoğraf düzenleyici" gibi belirli bir sorgu için uygulamalarının bir arama sayfasında tanıtılması için ödeme yapabildiğinden Apple, App Store'da benzer bir reklamcılık modelini hali hazırda uyguluyor. 

Bloomberg'den Mark Gurman'ın bir raporuna göre Haritalar'daki reklamlar, kullanıcılar belirli arama terimlerini girdiğinde arama sonuçlarının en üstünde görünmek için ödeme yapan işletmelerle aynı şekilde çalışabilir.

Apple'ın yerel Podcast'lerine ve Kitap uygulamalarına da reklam sunabileceğine inanıyor. Bu, potansiyel olarak yayıncıların her uygulamanın içindeki alanlara reklam yerleştirmesine veya içeriklerinin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alması için ödeme yapmasına olanak sağlayabilir. Tıpkı Haritalar gibi, Podcast'ler ve Kitaplar da şu anda reklamsız olarak kullanılıyor

Reklam özelliği App-Store Bugün sekmesinde başlamıştı

Haberin Devamı

App Store'un Arama sekmesinde zaten reklamları olsa da Gurman, Apple'ın reklamları Bugün sekmesine ve uygulama indirme sayfalarına genişletmesini bekliyor. App-Store Bugün sekmesindeki reklamlar, uygulamanın adının altına yerleştirilen "Reklam" kelimesiyle daha büyük kartlar olarak görünürken, tek tek uygulama sayfalarındaki reklamlar "Şu da Beğenebilirsiniz" bölümünde mavi renkle vurgulanmış olarak görünür.

Apple'ın App Store'da ve potansiyel olarak Haritalar, Podcast'ler ve Kitaplar'da daha fazla reklam alanı açma hamlesi, Apple'ın reklamcılık işini daha da genişletmek istediğinin sinyalini verebilir. Mayıs ayında, Insider'dan bir rapor , Apple'ın hizmetlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue'nun, Apple'ın hizmet işini , akış ve reklamcılığa daha fazla dikkat çekmek için yeniden yapılandırmayı planladığını ortaya koydu. Apple'ın reklamları ve çeşitli aboneliklerini içeren hizmetler kolu, geçen çeyrekte yüzde 12'lik bir gelir artışı gördü.

Sonraki Haber