Araştırmacılar dünya için korkunç tarihi verdi. Önümüzde sadece 10 yıl var. Türkiye de büyük tehlikede. Patır patır can alacak

Küresel ısınmanın etkisiyle normalde tropikal bölgelerde görülen ölümcül hastalıklar, 10 yıl içerisinde dünyanın geri kalanında da can almaya başlayacak. Buna Türkiye gibi sıcaklığın arttığı ülkeler de dahil. Uzmanlar, endemik olan vektör kaynaklı hastalık vakaları arttığını belirtirken ölümler de artıyor.

Küresel ısınma, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ölümcül tropical hastalıkların da yayılmasına neden oluyor. Hastalık giderek dünyaya yayılıyor ve ağrılı ölümlere neden oluyor. Etkileri giderek artan küresel ısınmadan nasibini alan Türkiye'de de sıcaklıklar giderek artarken korku da artıyor. Nature Climate Change dergisinin yakın tarihli bir raporunda sağlık yetkilileri, küresel ısınmanın tropik ülkelerde yaygın olan birçok acı verici hastalığın önümüzdeki on yılda dünyanın geri kalanı için büyük bir tehdit haline gelmesine neden olacağı konusunda uyardı.