Bahçeli'den ABD'ye 'kötü komşu' benzetmesi

Karaman Belediyesi'nin önünde halka seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ABD'nin F-35 projesi kararına ilişkin de konuştu. Bahçeli, "ABD'nin F-35 projesinden Türkiye'yi çıkarma hatası Allah'ın izniyle yeni bir başlangıca da vesile olabilecektir“ dedi.

Karaman'da çarpıcı açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, "Kötü komşu adamı ev sahibi yapar. Kötü müttefik de inşallah Türk'ün imzası ve damgası bulunan gelişmiş savaş uçaklarının yapılmasına da günü geldiğinde neden ve gerekçe olacaktır" diye konuştu.

Yerel seçimlerin ardından MHP'nin başarılı olduğu belediyeleri ziyaret etmeye başlayan Bahçeli'nin bugünkü durağı Karaman'dı.

"Hükümet sistemi macera değil, mecburiyet"

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ile görüşen Bahçeli görüşmenin ardından Karaman halkına seslendi.  F-35'lere ilişkin kararı nedeni ile ABD'yi sert dille eleştiren Bahçeli, konuşmasında başkanlık sistemine ilişkin görüşlerine yer verdi. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin macera değil mecburiyet olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Türkiye’nin karşısında saf saf dizilerek karanlık çevrelerin koro halinde ve ağız birliği içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni karalamaları boşuna değildir. Maksat arızalıdır, ahlaken çarpıktır. Gezi Parkı'nda 3-5 ağaç bahanesini kılıf yaparak organize ve geniş katılımlı toplumsal bir kalkışmayı provoke eden failler yeni sistemden rahatsızdır. 6-7 Ekim olaylarıyla isyanı deneyenler yeni sistemden şikayetçidir. Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerimizde çukur açanlar, hendek kazanlar, barikat dikenler, vatan evlatlarımızı şerefsizce şehit edenler yeni sistemden huzursuzdur. 15 Temmuz FETÖ darbe ve istila girişiminin içerisinde ve etrafında olanlar, siyasi arka planını oluşturanlar yeni hükümet sisteminden memnuniyetsizdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gerek halkoyu sürecinde, gerekse 9 Temmuz 2018’de resmen uygulamaya geçmesiyle bilhassa dış güçler siyasi, ekonomik ve diplomatik tehditlerini derinleştirmişlerdir” diye konuştu.

ABD'ye kötü komşu benzetmesi

Bahçeli konuşmasında ABD'nin F-35 projesinden Türkiye'yi çıkarmasının Türkiye’nin kendi savaş uçaklarını yapmasına neden olacağını savundu ve "Türkiye'nin ortağı olduğu bu projeden dışlanma kimsenin yanına kalmayacaktır" diye konuştu.

"Türklerin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır"

Haberin Devamı

Bahçeli, "Amerika Birleşik Devletlerinden henüz en küçük iz yokken âleme nizam veren bizdik, cihanı aydınlatan Türk milletiydi. Yeter ki kendimize güvenelim, özümüze dönelim.  İstersek, inançla mücadele edersek 2023’te yeni bir Türk mucizesine imza atarız. Çılgın Türklerin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Geçmişimiz geleceğimizin kefilidir" diye konuştu.

Sonraki Haber