Belediyeden müjde! 3 bin TL destek verilecek! Şartları taşıyan herkes alabilecek!

Milyonlarca üniversite adayının heyecanla beklediği 2022 Yükseköğretim Kurumları yerleştirme sonuçları açıklanmasıyla birlikte hayallerine kavuşan öğrencilere bir müjde de yaşadıkları ilçenin belediye başkanından geldi. YKS'de başarılı olan öğrencilere 3 bin TL "başarı ödülü" verileceği duyuruldu! İşte o belediye...

Üniversite tercihleri sonuçlanırken belediyeden nakit para yardımı duyuruldu! Zeytinburnu Belediyesi’nin 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarılı olan öğrencilere 3 bin TL “başarı ödülü” vereceği açıklandı. Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçe bazında yaptıkları çoğu çalışmanın odak noktasında gençlerin olduğunu ifade etti. 

AA’nın aktardıklarına göre Zeytinburnu’nda yaşayan, 4 yıllık devlet üniversitesi veya tam burslu özel bir üniversiteye yerleşen öğrencilere 3 bin TL başarı ödülü vereceklerini açıklayan Arısoy, “Başarı sizden ödül bizden değerli kardeşlerim. Güle güle harcamanızı diliyorum.” dedi.

Peki başarı ödülünün şartları neler?

Başarı ödülünü kazanabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, son bir yıldır Zeytinburnu’nda ikamet etmek, 1999 ve sonrası doğumlu olmak, 4 yıllık devlet üniversitesi veya özel üniversitelerine yüzde 100 burslu olarak ilk defa yerleşmek şartları aranacak. Açık öğretim veya uzaktan öğretim programlarına yerleşen öğrencilerin başarı bursu talepleri ise kabul edilmeyecek.

Sonraki Haber