CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: "6 liderin de tek oyu olabilir"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel’in hazırladığı “Ankara’da Neler Oluyor” programında 6'lı masanın adayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının, masada herkesin kendi fikirlerini söyleyip tartışılacağını ve ortak karara bağlanacağını ifade eden Engin Özkoç, 6 liderin de tek oyu olabileceğini düşündüğünü söyledi.

This browser does not support the video element.

Günümüzün en merak edilen konularından biri de 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili "Sayın Kılıçdaroğlu önceki dönemde kendi siyasi kariyerini düşünmeden toplumun ihtiyaçları doğrultusunda kararlar almış bir liderdir." dedi. 

"İktidar şu an 7 ay sonraki seçimleri kaybettiğini görüyor"

"Bu toplantıda artık karar verirler ne zaman açıklanacağına. Çalışmalar bitme aşamasında ama onu bir lansman şeklinde, ne zaman, nasıl, hangi koşullarda açıklanması gerektiğini bir araya geldiklerinde karar verirler."

"AK Parti’nin uzun yıllar iktidarda kalmasının önünü açacak bir kumpas ‘Nasıl olsa diğer siyasi liderler bir araya gelemez’ anlayışıyla oluşturulan kumpas Kılıçdaroğlu tarafından paramparça edilmiştir. İktidar şu an 7 ay sonraki seçimleri kaybettiğini görüyor."

Haberin Devamı

"Kılıçdaroğlu 'Ben varım' diyebilir"

"Kılıçdaroğlu kendisi aday olması gerekiyorsa bunu samimiyetle masada paylaşabilecek ‘Evet, burada ben varım’ diyebilecek bir siyasi liderdir."

"Herkesin bir oyu var"

"Kemal Kılıçdaroğlu adayın nasıl seçileceğini daha önce açıkladı. 6'lı masada herkes kendi görüşünü ifade edecek ve kimin aday olacağı ortak bir şekilde tartışılıcak ve bu kimin aday olcağına karar verdikten sonra açıklanacak. "

Haberin Devamı

Deniz Gürel'in herkesin bir oyu mu olacak sorusana Özkoç, "Onu çok netleştirmek istemem ama büyük bir itimalle de kararın berlilenmesinde öyle olur diye düşünüyorum. Ben kendi düşüncemi ifade ediyorum. Diğer konularda nasıl değerlendirirler bilmiyorum" dedi. 

"6 Genel Başkan aynı ismi telaffuz edecek"

"6 tane Genel Başkan var, kendi görüşlerini söyleyecekler, tartışacaklar ve nihai olarak ortak bir karar alacaklar. Eminim ki o masadan kalkıldığı zaman 6 Genel Başkan da aynı ismi telaffuz edecek."

"Kılıçdaroğlu yüzde yüz kazanacak adaydır"

Haberin Devamı

Deniz Gürel'in "Kılıçdaroğlu kazanacak aday mıdır?" sorusuna Özkoç, "Yüzde yüz kazanacak bir adaydır, toplumun her kesimi tarafından kucaklanan bir adaydır. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğu andan itibaren tüm siyasi partileri kucaklayacak bir adaydır." şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'ye gitmesiyle ilgili Özkoç,  "Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre hareket ediyor" dedi.