e-Devlet'te kiracıları sevindiren uygulama! e-Devlet'e yeni kira uygulaması geliyor!

e-Devlet'e yeni kira uygulaması geliyor. Artık oturduğunuz eve ne kadar kira zammı yapılabileceğini öğrenebileceksiniz. Bunun yanı sıra kiracılar, yüksek kira zamların karşı neler yapabilecekleri e-Devlet üzerindeki kira uygulaması sayesinde bilgilenebilecek.

Artan fahiş kira fiyatlarına karlı yeni önlemler alındı. e-Devlet'e getirilecek olan yeni kira uygulaması kiracıları sevindirdi. Kiralarda artan fiyatlara karşı geçtiğimiz günlerde dört bakanlık toplantı yapmıştı. Toplantıda alınan bazı karalara göre; e-Devlet'e yeni kira uygulaması getiriliyor. e-devlet'e eklenecek kira uygulaması ile kiracılar, oturdukları eve ne kadar zam geleceğini öğrenebilecek ve tedbirlerini ona göre alabilecekler. 

e-Devlet'te kiracıları sevindiren uygulama

Kiracıları sevindiren gelişme bakanlıkların yaptığı toplantı sonrası belli oldu. Toplantının ardından e-Devlet'e yeni kira uygulaması geleceği belli oldu. Bu gelişme kiracıları sevindirdi. Çünkü e-Devlet'e eklenecek kira zammı rehberi ile kiracılar, oturdukları eve en fazla ne kadar zam yapılabileceğini öğrenecekler ve fahiş kira artışına karşı tedbirini almış olacak. 

Haberin Devamı

e-Devlet'e yeni kira uygulaması geliyor!

Kiracılar e-Devlet kira uygulaması ile kiraya istenilen zam yapılmadığı durumda evden çıkmak zorunda kalıp kalmayacaklarını sorgulayabilecek. Bu uygulama ile yüksek kira zamlarına karşı önlemler alabilecek. Ev sahipleri de e-Devlet üzerine eklenecej kira uygulamasında belirtilen zam oranına uymak zorunda kalacak ve bu oranın üzerine çıkamayacak. 

Yeni bir danışma ve şikayet hattı açılacak. Kiracılar böylelikle fahiş zam yapan ev sahiplerini buraya şikayet edebilecekler. Kiracıların şikayetleri üzerine eb sahipleri takibe alınacak. Donanım Haber'de yer alan habere göre ise, kiracıların haklarını savunabilmeleri için ilgili uzmanlardan hukuki yardım alabilecekler. e-Devlet yeni kira uygumasının önümüzdeki ay hazırlanması bekleniyor. Hazırlanan uygulama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sunulacak ve hayata geçirilecek.

Sonraki Haber