Fotoğrafta gördüğünüz yer Türkiye'de yer alıyor... Ne Antalya da ne de İzmir'de... İlini ilk kez duyacaksınız ama hakkında müthiş bir detay var

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü'nde yer alan 33 adadan biri olan ada, hakkındaki efsanelerle dikkat çekiyor. Kül Adası farklı yapısıyla görenleri mest ederken, adanın küllerinden doğduğuna inanılıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü'nde yer alan 33 adadan biri olan ve efsanelere konu olarak küllerinden doğduğuna inanılan Kül Adası farklı yapısıyla görenlerin de ilgisini çekiyor.

SADECE BALIKÇI TEKNELERİYLE ULAŞILABİLİYOR 

Günümüzde sadece balıkçı tekneleriyle ulaşılabilen 10 dekarlık alana sahip Kül Adası'nın tanıtılıp turizme kazandırılması halinde Konya'nın yeni bir çekim ve cazibe merkezi olabileceği belirtiliyor. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Beyşehir Gölü'nün tarihi süreçten itibaren insanların etrafında yoğun olarak yerleşimler kurduğu bir alan olduğunu hatırlatarak, “Dolayısıyla göl, insan hayatının doğrudan içinde. Yani insanlar bu gölün her şeyinden faydalanıyor, hayatlarının bir parçası oluyor. O yüzden hayatlarının pek çok döneminde de onların hikayelerine, öykülerine, tarihlerine, sanatlarına konu oluyor. Bu gölle ilgili de insanlar tarihi süreç içerisinde pek çok efsaneyi ve hikayeyi günümüze kadar anlatagelmiş. Bunlardan birisi de göldeki adalarla ilgili, gölde yürüyen kervan efsanesi, Amazonlar efsanesi, Anamaslar efsanesi gibi çok sayıda anlatılan efsane var. Bunlardan birisi de Kül Adası efsanesidir” dedi.