Kraliyet yayınladı: İki kardeş arasındaki önemli fark

İngiliz kraliyet ailesinin hayranlarının merakla beklediği, Noel kartı yayınlandı. Fotoğrafta, görgü kuralları uzmanları tarafından dikkat çekilen detay merak uyandırdı.

İngiliz kraliyet ailesinin en çok dikkat çeken üyelerinden Prens William ve eşi Kate Middleton'ın merakla beklenen Noel kartı yayınlandı. Sosyal medyada 3 milyona yakın beğeni alan karede bazı uzmanların dikkatini çeken bir ayrıntı vardı. 

Bir odunlukta günlük giysiler içinde oturan çiftin, üç çocuklarıyla birlikte objektife gülümsediği o karede aslında aynı ayrıntı fotoğrafın yayınlanmasından iki gün önce yine aynı kişiler tarafından mercek altına alınmıştı. Fotoğrafın yayınlanmasından iki gece önce Prens William, Kate Middleton ve çocukları 7 yaşındaki Prens George, 5 yaşındaki Prenses Charlotte ve 2 yaşındaki Prens Louis, bir pandomim etkinliğine katılmıştı.

İki yaşındaki Louis, mavi bir hırka ve altına da siyah pantolon ile siyah ayakkabı giymişti. Oysa, ailenin sıkı sıkıya uyduğu geleneklere göre Louis'in, mevsime ya da hava koşullarına bakılmaksızın kısa şort giymesi gerekiyordu. Tıpkı ağabeyi George'un onun yaşlarındayken giydiği gibi. Başlangıçtan beni kıyafetlerinden aksesuarlarına, davranışlarına kadar ailenin köklü geleneklerini sıkı sıkıya izleyen Prens William ile Kate Middleton bu kez kural dışı davranmıştı.

Normal koşullarda Prens Louis'in de kısa pantolonla kırmızı halıya çıkması gerekiyordu. Bu, kraliyet ailesi üyelerinin sıkı sıkıya takip ettiği, yüzyıllar öncesine dayanan bir gelenek. Buna göre aristokrat bir aileden gelen erkek çocukları 7 ya da 8 yaşına kadar uzun pantolon değil mevsim ne olursa olsun kısa şort giyiyor.

Haberin Devamı

Görgü kuralları uzmanı William Hanson'a göre 16'ncı yüzyıla kadar, aristokrat ailelerden gelen erkek çocukları kızlarınkine benzer elbiseler giyiyorlardı. 16'ncı yüzyılda ise ilk kez şort giymeye başladı. Bu gelenek, kraliyet ailesinin de aralarında bulunduğu üst sınıftan aileler tarafından benimsendi. Pantolonun yetişkinlere uygun bir giysi olduğuna inanıldığı için bu kesimde erkek çocuklara 7 ya da 8 yaşına kadar şort giydirilirdi.

Öyle ki küçük çocuklara uzun pantolon giydirmek daha alt sınıftan toplumsal statüye özgü bir davranıştı. Harper's Bazaar dergisine konuşan William Hanson, her ne kadar zamanın değiştiğini ve buna bağlı olarak bu geleneğin de yavaşça sahneden çekilmeye başladığını belirtse de hala bazı kesimler tarafından küçük erkek çocuklara uzun pantolon giydirmenin bir toplumsal sınıf belirleyici olduğunu ifade etti. Hanson, ailenin büyük oğlu George'a uyguladığı bu kuralı küçük Louis için esnettiğini de sözlerine ekledi.

Sonraki Haber