Tayga isminin anlamı ne? Eren Bakıcı'nın bebeği Tayga'nın anlamı nedir?

Tayga isminin anlamı gündem oldu. Grup Hepsi üyesi Eren Bakıcı'nın bir bebeği olduğu ortaya çıktı. Bakıcının bebeğine Tayga ismini koyduğu öğrenildi. Bunun üzerine Tayga isminin anlamı ne? sorusu araştırma konusu oldu. Eren Bakıcı'nın bebeği Tayga'nın anlamı nedir? Detaylar haberimizde...

Bir dönemin popüler müzik grubu Hepsi'nin üyelerinden Eren Bakıcı'nın geçtiğimiz haftalarda, evlenip Bursa'ya yerleştiği öğrenildi. Yine Hepsi grubu üyesi Cemre Kemer ve Eren Bakıcı'nın kucaklarında bebeklerle çekildikleri fotoğraf sosyal medyaya bomba gibi düştü. Bakıcı'nın bebeği olduğu ortaya çıktı. Ünlü şarkıcı bebeğine 'Tayga' ismini koydu. Oldukça nadir duyulan Tayga isminin anlamı merak konusu oldu. Eren Bakıcı'nın bebeği Tayga'nın anlamı nedir?

TAYGA İSMİNİN ANLAMI NE?

2000'li yıllara damga vuran Hepsi grubu üyelerinden Eren Bakıcı bebeği ile gündem oldu. Müziği bırakan ve evlenip Bursa'ya yerleşen Bakıcı'nın bebeğine 'Tayga' adını koyduğu ayrıca bebeğin 7 aylık olduğu ortaya çıktı. Tayga adının Türk-Moğol Mitolojisi ile ilgili olduğu öğrenildi. Peki, Tayga isminin anlamı ne? Eren Bakıcı'nın bebeği Tayga'nın anlamı nedir? 

Haberin Devamı

 TAYGA NE DEMEK?

Tayga Avrupa'dan Doğu Asya'ya kesintisiz uzanan ormana verilen addır. Ormanla kaplı dağa verilen isim olan Tayga, Yakutça'da 'orman' anlamına gelir. Ruslar bu ismi kuzey yarımkürede, Sibirya'da tundra bitki örtüsüne sahip yerlerde başlayan bataklık, soğuk ve ormanlık bölgeleri tanımlamak için kullanır. Tayga günümüzde sadece orman anlamına gelmemektedir. Ayrıca Kuzey Yarımkürede tundranın güneyinde yetişen bir bitki örtüsü sınırının adıdır.

Sonraki Haber