Erkek avukattan destek! 'Etek boyu'nu etek giyerek protesto etti

İstanbul Kartal Adliyesi'nde kadın avukatın etek boyu nedeniyle yaptıkları tepki geçen hakim Mehmet Yoylu'ya protestolar sürüyor. Avukat İbrahim Karslı, etek giyerek yaşananları protesto etti.

Erkek avukattan destek! 'Etek boyu'nu etek giyerek protesto etti

Kartal Adliyesi'nde hakim Mehmet Yoylu ile avukat Tuğçe Çetin arasında yaşanan 'etek boyu' tartışmasının ardından hakim Yoylu görevden uzaklaştırıldı. Avukatın etek boyuna müdahale edilmesi hukukçuları ayağa kaldırırken, Adalet Bakanlığı ve HSK jet hızıyla soruşturma başlattı.

Erkek avukattan destek! 'Etek boyu'nu etek giyerek protesto etti - Resim : 1"Etekle değil etikle"

İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde avukat Tuğçe Çetin'e destek amacıyla protestolar gerçekleştirildi. En ilginç protesto ise Kocaeli'den geldi.

Avukat İbrahim Karslı, etek giyerek yaşananları protesto etti.

Karslı etek giydiği fotoğrafının altına, "Çok şükür adliyede tacize uğramadan bugün de eve ulaşabildik. Adaleti etek boyuna indirenleri, kadını aşağılayanları protesto ediyorum. Etekle değil etikle" diye yazdı.

O hakim açığa alındı, tepkiler sürüyor

Kartal'da bulunan İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir duruşmada hakim, kadın avukatın eteğinin kısa olduğu gerekçesiyle itiraz etmişti. Tepkiler çığ gibi büyürken, "Etek boyunuz çok kısa" diyen İstanbul 2. İş Mahkemesi Hakimi Mehmet Yoylu, HSK tarafından açığa alındı.

Aynı etekle adliyeye gitti

Tuğçe Çetin, olayın yaşanmasının ardından dün de adliyeye gitti. Yine aynı eteği giden Çetin, adliyede çekilmiş fotoğrafını da sosyal medyadan "Her zaman olduğumuz yerdeyiz" notu ile paylaştı.