Baş ağrısıyla odasına uyumaya gitti... Uyanmayınca hastaneye götürülen genç kızın komaya girdiği ortaya çıktı

Arkadaşlarıyla birlikte tatile giden 22 yaşındaki genç kız, baş ağrısı sebebiyle biraz dinlenmek için odasına uyumaya gitti. Uzun süre haber alamayan arkadaşları, genç kızı uyandırmaya çalıştı ancak başarılı olamadılar. Hemen hastaneye götürülen genç kızın komaya girdiği anlaşıldı.

Baş ağrısıyla odasına uyumaya gitti... Uyanmayınca hastaneye götürülen genç kızın komaya girdiği ortaya çıktı

Arkadaşlarıyla birlikte Meksika tatiline giden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Liza Burke'nin hayatı basit bir baş ağrısıyla tamamen alt üst oldu. Arkadaşlarıyla eğlendiği sırada baş ağrısı sebebiyle odasına çekilen genç kadından uzun süre haber alamayan arkadaşları odasına gittiklerinde Liza'nın uyanmadığı fark etti ve hemen bir hastaneye götürdü. Hastanede Liza'nın komaya girdiği ortaya çıktı. 

MİGREN AĞRISI SANMIŞTI

Annesi Laura McKeithen, ABD yayın organı 11Alive'e verdiği demeçte, Liza Burke, Meksika'nın Cabo San Lucas kentinde sonbahar tatili yapıyordu ve birden migren olduğunu düşündüğü bir ağrı hissetmeye başladı. Saatler sonra onu uyandıramadıkları zaman, Burke'ü taksiyle yerel bir hastaneye götürmeden önce yardım için acil servisi aradıklarını söyledi.

Baş ağrısıyla odasına uyumaya gitti... Uyanmayınca hastaneye götürülen genç kızın komaya girdiği ortaya çıktı - Resim : 1

HASTANEYE GİTTİĞİNDE KOMADAYDI

Kızının komaya girdiğini duyan anne McKeithen, ilk uçakla Meksika'ya geldi. Bayan McKeithen, hastaneye geldikten sonra, doktorların Georgia Üniversitesi son sınıfındaki 22 yaşındaki öğrenciye arteriyovenöz malformasyon (AVM) - arterler ve damarlar arasında anormal bir bağlantı - teşhisi koyduğunu söyledi. Bu durum genç kızın beyninin kanamasına neden oluyordu.

YAŞAM DESTEK ÜNİTESİNE BAĞLANDI

Liza Burke, hala yaşam destek ünitesinde kalmaya devam ediyor. Doktorlar ve ailesi, onu güvenli bir şekilde ABD'ye geri götürmek için çalışıyor. Anne McKeithen, “Onunla konuşmaya başladım ve elimi sıkmasını istedim. Elimi sıktı. Yoğun bakım ünitesi oldukça fazla aydınlandı. O an herkes çok mutlu oldu. O bir savaşçı, kız bir savaşçı." ifadelerini kullandı. 

Baş ağrısıyla odasına uyumaya gitti... Uyanmayınca hastaneye götürülen genç kızın komaya girdiği ortaya çıktı - Resim : 2

KALP PİLİ TAKILDI

Endişeli anne, kalp atışlarında yaşanan dengesizlik sebebiyle cerrahların Liza'nın göğsüne başarılı bir şekilde kalp pili yerleştirdiklerini, böylece eve ulaşım uçuşu için daha stabil olacağını umduğunu söyledi. Anne, "Buradaki doktorlar onun ABD'ye gitmesinin onun yararına olduğunu biliyorlar ve onu güvenli bir şekilde oraya götürmek için bizimle birlikte çalışıyorlar" dedi.