Bir garip operasyon! 200 polis yetmedi, filler bile görevlendirildi! 'T-104' böyle öldürüldü!

Hindistan'da 'Valmiki' adlı kaplanların barındığı koruma alanında yaşayan ve dokuz kişiyi öldürdüğü belirtilen 'T-104' adlı kaplan için operasyon düzenlendi. 200 polisin katıldığı operasyona fillerinde eşlik ettiği bildirilirken, 'T-104' polis tarafından vurularak öldürüldü.

Bir garip operasyon! 200 polis yetmedi, filler bile görevlendirildi! 'T-104' böyle öldürüldü!

Hindistan'da ilginç bir operasyona imza atıldı. Dokuz kişi öldüren kaplanın yakalanıp öldürülmesi için 200 polis ve filler görevlendirildi. Kaplan, "Çevre halkı açısından tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle başlatılan operasyonda vurularak öldürüldü.

‘Valmiki’ adlı kaplanların barındığı koruma alanında yaşayan kaplanın yakalanması için düzenlenen operasyona 200 polis katıldı. Bulunması için filler bile ‘görevlendirildi.’

Bölgedeki sivillere yönelik saldırılar sonrasında harekete geçen polis üç yaşındaki kaplanı Sitaltola köyü yakınlarında buldu.

Bir garip operasyon! 200 polis yetmedi, filler bile görevlendirildi! 'T-104' böyle öldürüldü! - Resim : 1

Bölgedeki doğal yaşamı destekleme dairesinin başındaki isim Kumar Gupta, ‘kaplanın çevre halkı açısından tehdit oluşturduğunu’ söyledi.

Valmiki Kaplan Merkezi’nin müdürü Nesamani K da, ‘T-104’ olarak adlandırılan kaplanı bulmak için son olarak bir anne ve çocuğunun öldürülmesinin ardından cumartesi günü operasyon düzenlendiğini, sakinleştirici bir iğne yapmanın mümkün olmadığını ve vurulduğunu söyledi.

Hindistan, dünyadaki kaplanların yaklaşık yüzde 70’ine ev sahipliği yapıyor.

Hükümetin 2019’da yayınladığı verilere göre Hindistan’da yılda 40-50 kişi kaplanların saldırısında hayatını kaybediyor.